POBEGLA I ODNELA MILIONE, GUBI JOJ SE SVAKI TRAG: Ćerka je pokušala, a sada je nestala i šeikova najmlađa žena!
Princeza Haja Al Husein, Foto: Harper's Bazaar Arabia/youtube/printscreen

traži razvod

POBEGLA I ODNELA MILIONE, GUBI JOJ SE SVAKI TRAG: Ćerka je pokušala, a sada je nestala i šeikova najmlađa žena!

Princeza Haja je jedna od šest supruga vladara Dubaija

Objavljeno:

Šesta i najmlađa supruga vladara Dubaija je pobegla od supruga, a veruje se da se krije u Londonu, naveli su izvori bliski porodici.

Princeza Haja Al Husein, polusestra Abdulaha kralja Jordana, navodno želi da dobije razvod, nakon što je sa svojom decom, Džalilom (11) i Zajedom (7), pobegla u Nemačku, gde je tražila politički azil. Smatra se da je ponela oko 40 miliona dolara sa sobom kako bi započela novi život.

Nepotvrđeni izveštaji u arapskim medijima ukazuju na to da je jedan nemački diplomata pomogao njen „beg“ iz Dubaija, što je dovelo do potencijalne diplomatske krize između dve zemlje. Tvrdi se da su nemačke vlasti odbile zahtev njenog supruga šeika Mohameda bin Rašida Maktuma da vrate njegovu ženu u Dubai.

Dva izvora bliska kraljevskoj porodici u Dubaiju potvrdila su da je princeza Haja napustila zemlju i da traži razvod, prenosi "Dejli mejl".

Ovaj događaj podseća na prošlogodišnji incident u kojem je jedna šeikova ćerka, princeza Latifa bint Mohamed Al Maktum, pokušala da pobegne od oca iz Dubaija i želela da dobije politički azil u Americi. Ona je zarobljena i od tada se ne viđa u javnosti nakon što je vraćena Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Haja, princeza obrazovana na Oksfordu, nije viđena u javnosti od 20. maja, a nije ni bila aktivna na društvenim mrežama od februara.

Ona se nije pojavila ni na konjičkim trkama održanim prošle nedelje u Velikoj Britaniji, na kojima redovno gostuje sa svojim suprugom.

Njen suprug šeik Maktum je viđen uz svoju svitu i sastao se kraljicom Elizabetom i vojvodom od Kembridža, ali niko nije video njegovu suprugu.

U tvrdnjama o tome da ona želi razvod ide i pesma koju je navodno napisao sam šeik, a koja govori o "izdaji" i koja je objavljena na Instagram nalogu povezanom sa šeikom.

Međutim, nema potvrde da li je on sam i objavio tu pesmu.

Princeza Haja je jedna od šest supruga vladara Dubaija, a venčali su se 2004. godine. Haja je ćerka nekadašnjeg kralja Jordana i polusestra sadašnjeg vladara Jordana.

Na sajtu Eurabia.com prvi put se pojavio izveštaj o njenom bekstvu u Nemačku. Drugi sajt "Emirates Leaks" je takođe napisao da je princeza Haja pobegla u Nemačku sa svojom decom.

Američki "Dejli bist" tvrdi da se Haja krije u Londonu.

Šeikova ćerka Latifa je bezuspešno pokušala da pobegne

Za njenu sudbinu su mnogi zainteresovani, pa i kontroverzni internet preduzetnik Kim Dotkom koji je na Tviteru pozvao svojih 700.000 sledbenika da ga kontaktiraju ako imaju informacije o njoj.

"Postoje nepotvrđeni izveštaji da je @hrhprincesshaia pobegla iz Dubaija u Nemačku uz pomoć nemačkog diplomate. Ako je to istina, onda Haja konačno može da govori o tome šta se desilo princezi Latifi. Svako ko ima bilo kakve informacije neka me kontaktira putem direktne poruke na Tviteru", napisao je on.

Princeza Latifa (33) je bezuspešno pokušala da pobegne iz Dubaija i započne novi život prošle godine uz pomoć najbolje prijateljice i bivšeg francuskog špijuna.

Ona je objavila video u kojem je rekla da se plaši za svoj život. Vlasti Emirata su objavile fotografije sa princezom koje navodno potvrđuju da je ona živa i zdrava u Dubaiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.