PUTIN SVETU PREDSTAVLJA 12 VOJNIH ČUDA: Ovo planeta još nije videla!
Prvi put biće predstavljen ruski teški udarni dron „Ohotnik“ sa stelt tehnologijom, koji se početkom proleća prvi put vinuo u nebo. Rad na ovoj najnovijoj bespilotnoj letelici još je u toku, Foto: Printscreen

demonstriraju vojnu moć

PUTIN SVETU PREDSTAVLJA 12 VOJNIH ČUDA: Ovo planeta još nije videla!

Statička postavka najsavremenijeg naoružanja, vojne i specijalne tehnike biće razmeštena u paviljonima i pod otvorenim nebom na površini većoj od 250 hiljada kvadratnih metara

Objavljeno: 08:17h

Jubilarni, peti po redu forum „Armija“ biće održava se od danas do 30. juna u Rusiji. Na forumu će tradicionalno biti prikazan potencijal ruske namenske industrije i najbolji primerci vojne tehnike.

To je najveća izložba oružja, municije, vojne i specijalne tehnike i opreme u Rusiji i jedna od najvećih u svetu.

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ zvanična je informativna agencija foruma, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunardoni informativni partner „Armije 2019“.

Spremno 27 hiljada vojnih proizvoda

Platforma foruma se koristi i za potpisivanje velikih ugovora, a takođe i za održavanje zatvorenih savetovanja sa namenskom industrijom u vezi sa vojno-tehničkim pitanjima.

Za sada je 120 delegacija iz stranih zemalja potvrdilo svoje učešće na ovogodišnjem forumu, u okviru koga će biti održano više od 170 događaja: okruglih stolova, panelnih sesija i brifinga posvećenih najaktuelnijim pitanjima koja se tiču razvoja u vojno-tehničkoj sferi.

Prema preliminarnim procenama, na forumu će učestvovati više od 1.500 koncerna, kompanija i konstruktorskih biroa, koje će predstaviti najsavremeniju i najperspektivniju vojnu i specijalnu tehniku, oružje i opremu. Biće prikazano preko 27 hiljada vojnih proizvoda, a očekuje se da će forum, kao i prošle godine, posetiti više od milion ljudi.

Izložba na 250 hiljada kvadrata

Glavno mesto dešavanja su park „Patriot“, aerodrom „Kubinka“ i vojni poligon „Alabino“ nedaleko od Moskve, a forum će takođe paralelno biti održan i u svim vojnim okruzima i u Severnoj floti.

Statička postavka najsavremenijeg naoružanja, vojne i specijalne tehnike biće razmeštena u paviljonima i pod otvorenim nebom na površini većoj od 250 hiljada kvadratnih metara.

Tri dana obilaska

Eksperti uveravaju — da bi se videla sva vojna tehnika postavljena u parku „Patriot“ potrebno je najmanje tri dana — ta količina oružja i tehnike koja će ovde biti predstavljena ne može se videti nigde u svetu.

Ruski eksperti ističu da je forum „Armija“ pravi „izlog dostignuća ruske odbrambene industrije“, koji omogućava da se prate najnoviji trendovi u oblasti vojnih tehnologija, a takođe i da je reč o neprocenjivoj platformi za razmenu mišljenja, dok organizatori obećavaju da će to biti parada inovacija u oblasti odbrane.

Premijera „Ohotnika“

Prvi put biće predstavljen ruski teški udarni dron „Ohotnik“ sa stelt tehnologijom, koji se početkom proleća prvi put vinuo u nebo. Rad na ovoj najnovijoj bespilotnoj letelici još je u toku.

Među mnogim novim proizvodima, vojni stručnjaci izdvajaju modernizovani protivvazdušni raketnisistem „Pancir-SM“, protivvazdušni raketni sistem „Vitez S-350“, samohodni minobacač „Drok“ isamohodno artiljerijsko oruđe „Lotos“, koje se specijalno pravi za elitne vazdušno-desantne jedinice ruske vojske i čija bi serijska proizvodnja trebalo da počne 2020. godine.

Osnovna namena „Lotosa“ je vatrena podrška padobranskim jedinicama na zemlji, koji će se kao i ostala vazdušno-desantna borbena tehnika desantirati padobranima.

Ministarstvo odbrane Rusije je najavilo da će ukupno 12 najnovijih primeraka naoružanja i vojne tehnike koji ranije nisu nigde prikazani biti predstavljeni na forumu „Armija 2019“. Takođe, na forumu će biti prikazana i prva u istoriji ekspozicija eksperimentalnog oružja, koje nije ušlo u serijsku proizvodnju, kao što su automatske puške AO-34, AO-38M, AO-40, kao i tzv. „pištolj kosmonauta“ — TP-82.

Spektakl na nebu

Pored statičke postavke, tradicionalno će biti održani i dinamički prikazi, što je prava poslastica za posetioce, a prvi put u dinamičkom pokazu foruma biće korićšen tenk T-72B3. Pravi spektakl na nebu prirediće i pilotske akrobatske grupe „Striži“ i „Ruski vitezovi“, kao i letački sastav „Berkuti“.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.