PUTIN IZDAO OPASNO UPOZORENJE RUSIMA! Nikada nije bio OZBILJNIJI! OVO GA MUČI IZUZETNO
Vladimir Putin, Foto: EPA

NEMA ŠALE SA NJIM

PUTIN IZDAO OPASNO UPOZORENJE RUSIMA! Nikada nije bio OZBILJNIJI! OVO GA MUČI IZUZETNO

Sazvao generale!

Objavljeno: 18:44h

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa Savetom bezbednosti Rusije u vezi sa situacijom u Gruziji, ali i u vezi sa porastom tenzija u Persijskom zalivu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Isprovocirana ekstremističkim elementima, rusofobična provokacija prema ruskim parlamentarcima ocenjena je kao izuzetno opasna pojava“, pojasnio je Peskov.

On je saopštio i da je Ministarstvu inostranih poslova Rusije bilo savetovano da „upozore ruske građane koji nameravaju da putuju u Gruziju o potencijalnoj opasnosti zbog minulih dešavanja“.

Pored toga, reči je bilo i o situaciji u Persijskom zalivu, gde su svi učesnici sastanka izrazili veliku zabrinutost i pozvali sve strane na suzdržanost.

Ocenio je i da su Putin i predstavnici Saveta bezbednosti Rusije saglasni da bi bilo kakvi nepromišljeni koraci mogli da izazovu velike posledice po regionalnu stabilnost, kao i po stabilnost celog sveta.

Pored Putina, na sastanku su bili i predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministri Sergej Lavrov, Sergej Šojgu i Vladimir Kolokoljcev, kao i rukovodioci FSB i Spoljno-obaveštajne službe Aleksandar Borotnjikov i Sergej Nariškin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.