ANGELA MERKEL TEŠKO OBOLELA I TRESE SE KAO PRUT? Snimak nemačke kancelarke kako drhti ZABRINUO JE ceo SVET (VIDEO)
Merkelova ne može da stoji mirno!, Foto: Printscreen / Youtube

ŠTA SE DEŠAVA?

ANGELA MERKEL TEŠKO OBOLELA I TRESE SE KAO PRUT? Snimak nemačke kancelarke kako drhti ZABRINUO JE ceo SVET (VIDEO)

Svetom već kolaju glasine da je Merkelova bolesna, međutim, nema nikakvih potvrda ili naznaka da je to istina

Objavljeno:

Šta je uzrok napada drhtavice nemačke kancelarke Angele Merkel (64) za vreme sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim?

Svetom već kolaju glasine da je Merkelova bolesna, međutim, nema nikakvih potvrda ili naznaka da je to istina.

Portparol Nemačkog društva za nefrologiju Jan Gale kaže da je drhtavica izazvana dehidracijom moguća, ali samo u blažem obliku.

foto: Printscreen / Youtube

- Ako je dehidracija kratkotrajna, na primer, kada je veoma toplo i kada je povećana potreba za tečnošću, kada se osoba mnogo znoji, ili ima dijareju, tokom čega se gubi mnogo tečnosti, tada je moguća vrtoglavica i malaksalost - istakao je Gale.

Prema njegovim rečima, usled dugotrajnije dehidracije, dolazi do insuficijencije bubrega, jer ti organi zahtevaju konstantan protok tečnosti iz krvi.

- Međutim, ako osoba ima zdrav osećaj za žeđ, prva stvar koju će osetiti pre početka ovih simptoma je žeđ - objasnio je Gale.

- Usled problema sa cirkulacijom, koji su uzrokovani dehidracijom, može da se javi lagana drhtavica. Naglašavam, samo lagana - zaključio je on.

Sa druge strane, stručnjak za zdravstvena pitanja Kristofer Špeht i lekar opšte prakse Jakob Berger se pridržavaju verzije o dehidraciji.

Prema njihovom mišljenju, napad drhtavice je "poremećaj vodeno-elektrolitnog balansa".

foto: Printscreen / Youtube

Podsetimo, Merkelova je juče izjavila da je imala napad drhtavice zbog dehidracije. Prema njenim rečima, nakon nekoliko čaša vode ona se ponovo osećala dobro.

Nemačka kancelarka, prema navodima agencije DPA, nekoliko puta imala je slične simptome. Kako se navodi, najmanje jednom je za to okrivljeno sunčano i toplo vreme.

Iako je ovaj snimak podstakao glasine da je nemačka kancelarka bolesna, nema zvanične potvrde da Merkelova ima zdravstvenih problema, navodi RT.

BONUS VIDEO:

MAGIČNI PLES DVA ZALJUBLJENA BELA LABUDA! Koliko samo lepo i moćno izgleda, oduševićete se! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.