MOSKVA UPOZORENA: Otkriveni pokušaji hakerskih napada na infrastrukturu u Rusiji!
Izveštaji o pokušajima hakerskih napada objavljeni su nakon što je američki dnevnik "Njujork tajms" pisao da su aktuelni i bivši američki zvaničnici opisali tajno postavljanje računarskog koda unutar električne mreže Rusije, Foto: Profimedia

DOBILI UPOZORENJE

MOSKVA UPOZORENA: Otkriveni pokušaji hakerskih napada na infrastrukturu u Rusiji!

Otkrili pokušaje hakerskih napada

Objavljeno: 17:23h

Moskva je otkrila pokušaje hakerskih upada iz SAD na infrastrukturu u Rusiji, javili su danas ruski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore.

Izveštaji o pokušajima hakerskih napada objavljeni su nakon što je američki dnevnik "Njujork tajms" pisao da su aktuelni i bivši američki zvaničnici opisali tajno postavljanje računarskog koda unutar električne mreže Rusije i na druga mesta.

Prema pisanju lista, to je delimično učinjeno kao upozorenje Rusiji, ali i da Americi ostavi prostor da izvrši hakerski napad u slučaju većeg sukoba Vašingtona i Moskve.

Američki predsednik Donald Tramp juče je optužio "Njujork tajms" za "virtuelnu izdaju" nakon objavljivanja izveštaja da Vašington pojačava hakerske upade na električnu mrežu Rusije.

"Ukoliko američke agencije vrše sajber napade, a o tome ne obaveštavaju predsednika Trampa, onda bi tu moglo biti naznaka `sajber rata` protiv Rusije", rekao je nešto ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je naveo da sajber napadi iz inostranstva i dalje nanose štetu pojedinim ključnim sferama ruske ekonomije.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.