NA GRANICI KINE I SEVERNE KOREJE DESILO SE NEŠTO ČUDNO: Kinezi osetili POTRES, sumnja se da je od NUKLEARNOG TESTA
Granica Kine i Severne Koreje, Foto: Google maps

uznemirujuće

NA GRANICI KINE I SEVERNE KOREJE DESILO SE NEŠTO ČUDNO: Kinezi osetili POTRES, sumnja se da je od NUKLEARNOG TESTA

U prošlosti, Pjongjangovi nuklearni testovi izazvali su potrese i mini potrese oko severne granice koju Kina deli sa Severnom Korejom.

Objavljeno:

"Sumnjiva eksplozija" u blizini granice između Kine i Severne Koreje izazvala je u ponedeljak mali zemljotres, saopštile su kineske seizmološke vlasti, manje od sat vremena nakon što je objavljena vest o predstojećem putovanju kineskog predsjednika Si Đinpinga u Pjongjang.

Prema Kineskom centru za zemljotrese, potres od 1,3-magnitude sa nultom metarskom dubinom dogodio se u 7.38h u gradu Hunčunu u severoistočnoj provinciji Đilin.

Nije bilo jasno šta je izazvalo eksploziju. U prošlosti, Pjongjangovi nuklearni testovi izazvali su potrese i mini potrese oko severne granice koju Kina deli sa Severnom Korejom.

U septembru 2017. godine, ispitivanje sprovedeno na nuklearnoj lokaciji Severne Koreje u Pungie-riu pod planinom Mantap izazvalo je zemljotres jačine 6,3 stepeni koji se osetio preko severne granice Kine.

Kineski seizmolozi su kasnije zaključili da je glavni nuklearni ispitni centar u Pjongjangu delimično propao, što ga je učinilo neupotrebljivim, nakon masovnog eksplozije bombe, za koju je Severna Koreja tvrdila da je test hidrogenske bombe.

U januaru 2016. godine, stanovnici kineske granice u severnoj provinciji Đilin evakuisani su iz zgrada nakon što su osetili podrhtavanje od nuklearnog testa u Severnoj Koreji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/channelnewsasia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.