ISPORUKA S-400 JE GOTOVA STVAR! Ameri im nisu dali da kupe oružje OD PUTINA, Erdogan za to NE HAJE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi isporuka ruskih lansernih protivvazdušnih sistema S-400 mogla da počne u prvoj polovini jula, Foto: Profimedia

SAD preti sankcijama

ISPORUKA S-400 JE GOTOVA STVAR! Ameri im nisu dali da kupe oružje OD PUTINA, Erdogan za to NE HAJE

Ranije je Ankara naglasila da neće odustati od kupovine S-400

Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi isporuka ruskih lansernih protivvazdušnih sistema S-400 mogla da počne u prvoj polovini jula.

„Imao sam priliku da razgovaram o S-400 sa (predsednikom Rusije Vladimirom) Putinom, ali to je gotova stvar. Mislim da će isporuke početi u prvoj polovini jula“, rekao je Erdogan novinarima pre poletanja za Tursku nakon posete Tadžikistanu, prenose lokalni mediji.

Ranije je Ankara naglasila da neće odustati od kupovine S-400. Sjedinjene Američke Države izjavljuju da S-400 ne odgovara standardima NATO-a, prete sankcijama zbog njihove moguće nabavke i više puta su navele da bi mogle da odlože ili ponište proces prodaje Turskoj najnovijih aviona F-35.

Kako je ranije saopštio časopis „Forin polisi“, pozivajući se na pismo od 6. juna, v. d. direktor Pentagona Patrik Šanahan rekao je turskom ministru odbrane Hulusiju Akaru da će turski piloti koji se obučavaju na F-35 morati da napuste zemlju do 31. jula, a da novi piloti za obuku neće biti primani.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs//rs-lat.sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.