U ALBANIJI VLADA RASULO, RAZDVOJITE NAS POD HITNO! Rama POLUDEO kad je čuo šta kaže MAKEDONSKI PREMIJER
Sve mu priselo: Edi Rama, Foto: Printscreen Youtube

TOTALNO LUDILO

U ALBANIJI VLADA RASULO, RAZDVOJITE NAS POD HITNO! Rama POLUDEO kad je čuo šta kaže MAKEDONSKI PREMIJER

Prema rečima Rame, ovaj zahtev Pendarovskog nije niti pravedan, niti praktičan

Objavljeno: 18:25h

Albanski premijer Edi Rama ocenio je kao nepravednu izjavu predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog kojom je zahtevao razdvajanje te države od "paketa sa Albanijom" u evropskim integracijama, prenosi portal A1on.

Pendarovski je ranije istakao da nije dobro radzvajanja Severne Makedonije od Albanije u procesu evropskih integracija, ali da je to jedini mogući način za dobijanje "zelenog svetla" o početku pregovora sa Evropskom unijom.

Albanski premijer smatra da je ovaj stav makedonskog predsednika začuđujući, istakavši "ključni doprinos Albanije i Albanaca" u demokratskim procesima u Severnoj Makedoniji.

Prema rečima Rame, ovaj zahtev Pendarovskog nije niti pravedan, niti praktičan.

Predsednik Pendarovski podrazumeva favorizovanje u razdvajanju od Albanije u pregovorima? Ovaj pristup je iznenađujući, posebno kada imamo u vidu kljucni doprinos Albanije i Albanaca u demokratskim tokovima i evropskog puta prijateljske zemlje. To zapravi ne deluje niti pravedno, niti praktično, istakao je Rama u svojoj fejsbuk objavi.

Izjavu makedonskog predsednika prokomentarisao je i bivši šef albanske diplomatije Ditmir Bušati, koji je ocenio da bi odvajanje Severne Makedonije od procesa evropskih integracija zajedno sa Albanijom bilo strateška greška Evropske unije.

Prema Evropskoj komisiji, i Albanija i Severna Makedonija su završili domaći zadatak. U takvim uslovima razdvajanje bi bila strateška greška. Neophodnost početka pregovora sa EU preklapa se sa zahtevima društva u obe zemlje, napisao je Bušati na Tviteru.

Pendarovski izjavu o odvajanju makedonskog procesa ka EU od albanskog dao je za evropski portal Euroaktiv, tokom njegove zvanične posete u Briselu, pri čemu je istakao da je najveći problem pitanje kako da se to razdvajanje sprovede u praksi.

„U Albaniji je sada rasulo. Opozicija je napustila institucije. Šta da kažemo? Mi smo imali pozitivne preporuke Evropske komisije i prethodno, a i ranije smo bili odvojeno od Albanije, izjavio je Pendarovski za Euroaktiv.

BONUS VIDEO:

SRBI U CRNOJ GORI REKLI NE MILU! SA TROJIČINDANSKOG SABORA U PODGORICI UPUĆENA JASNA PORUKA: Ne damo naše manastire i crkve Đukanovićevom režimu! Ako ne odustane, branićemo ih svim sredstvima (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.