I dalje je na slobodi: Za trećim napadačem iz Brisela se još uvek traga! (FOTO)

NIJE UHAPŠEN

I dalje je na slobodi: Za trećim napadačem iz Brisela se još uvek traga! (FOTO)

Iz saopštenja tužilaštva proističe da su juče i danas uhapšena dva lica osumnjičena za napade i da među njima nije Nažim Lahraui, kako je prethodno objavio belgijski list Dernijer er
Objavljeno:

Belgijski državni tužilac Frederik van Lev saopštio je danas da se za odbeglim trećim atentatorom, sa briselskog aerodroma i dalje traga. Iz saopštenja tužilaštva proističe da su juče i danas uhapšena dva lica osumnjičena za napade i da među njima nije Nažim Lahraui, kako je prethodno objavio belgijski list Dernijer er. Demantovana vest o hapšenju trećeg teroriste, čeka se saopštenje policije (FOTO) Tužilac je precizirao da je jedan od braće El Bakraui (Kald i Ibrahim), koji su uhapšeni, sebe i putnike razneo eksplozivom na briselskom aerodromu, dok je drugi to isto učinio u metrou. Identitet drugog napadača samoubice sa aerodroma nije utvrđen.

Prema navodima tužioca u napadima na aerodromu i u metrou poginula je 41 osoba, a više od 270 je ranjeno. Taksista pomogao policiji da uhvati trećeg briselskog napadača! (FOTO) Van Lev je takođe precizirao da je zahvaljujući informacijama jednog taksiste koji je prevozio teroriste na aerodrom policija u stanu odakle su krenuli pronašla još 15 kg eksploziva, hemikalija i eksera spremnih za samoubilačke pojaseve, ali, kako je objasnio, teroristi su greškom poručili manji taksi a ne kombi pa zato tolika količina eksploziva nije mogla biti prebačena do aerodroma.
List Dernijer er je ranije danas objavio da je uhapšen treći osumnjičeni za napade, odbegli atentator Nažim Lahraui, ali iz saopštenja tužilaštva proističe da su juče i danas uhapšena dva lica i da među njima nije Lahraui. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.