OVO JE PILOT KOJI JE POGINUO NA MENHETNU: Već je preživeo jednu nesreću, a svi će ga pamititi po VELIKOM DELU
Tim Mekormak, Foto: Facebook / The Offical East Clinton Volunteer Fire Department

nesreća u njujorku

OVO JE PILOT KOJI JE POGINUO NA MENHETNU: Već je preživeo jednu nesreću, a svi će ga pamititi po VELIKOM DELU

Njegov helikopter srušio se oko 14 sati na krov zgrade u središtu Menhetna, usred jakog nevremena

Objavljeno:

U padu helikoptera na zgradu u Njujorku u ponedeljak je poginuo Tim Mekormak (58), dugogodišnji dobrovoljni vatrogasac i iskusni pilot.

Njegov helikopter srušio se oko 14 sati na krov zgrade u središtu Menhetna, usred jakog nevremena.

Iz aerodroma Linden u Nju Džesiju za NY Times su potvrdili kako ga je unajmio vlasnik helikoptera Daniel Bodini, koji je tako putovao iz centra grada do svog doma.

Iz policije su rekli kako je Mekormak poleteo s heliporta na 34. ulici 11 minuta pre pada na krov 230 metara visoke zgrade. Pilot je čekao da prođe nevreme, no odlučio je da poleti 19 godina starim helikopterom, najverovatnije prema svom matičnom aerodromu. Međutim, ubrzo se srušio i poginuo.

Pad helikoptera
Pad helikoptera foto: EPA/FDNY

Mekormak je 25 godina bio član DVD-a Ist Klintona u okrugu Dačis, a 10 godina je i vodio to dobrovoljno vatrogasno društvo na pola puta između Albanija i Njujorka. Pre dve godine je odstupio sa dužnosti, ali je i dalje ostao član vatrogasne zajednice.

- Tim je bio predan, profesionalan i iznimno dobro obučen vatrogasac. Njegovo znanje i sposobnost upravljanja u hitnim situacijama bili su izuzetni. Bio je cenjen u našem društvu, ali i u vatrogasnoj zajednici celog okruga - navodi se na Fejsbuk stranici njegovog vatrogasnog društva.

- Letenje mu je bila strast - rekao je član njegova DVD-a za Fox i dodao da je dobio pohvalu jer je uspešno prizemljio helikopter 2014. godine, nakon što mu je udar ptice razbio staklo

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.