LICE MOJE ĆERKE ME I DALJE PROGANJA! Da bi oterali muslimane, silovali su i mučili devojčicu (6) do smrti...
Protesti nakon zločina, Foto: AP

stravičan etnički zločin

LICE MOJE ĆERKE ME I DALJE PROGANJA! Da bi oterali muslimane, silovali su i mučili devojčicu (6) do smrti...

Devojčica je porodične ponije odvela u šumu, gde je kidnapovana u januaru prošle godine, a njeno osakaćeno telo pronađeno je nedelju dana posle nestanka

Objavljeno: 13:56h

Sud u Indiji danas je proglasio šestoricu muškaraca krivim za silovanje i ubistvo devojčice od osam godina, koja je bila pripadnik nomadske muslimanske zajednice.

Njima će kazna biti u toku dana izrečena, a za to što su učinili, preti im smrtna kazna, prenela je agencija AP.

Zbog hapšenja šetorice muškaraca, od kojih je jedan bio maloletan, a ostali su bili vladini zvaničnici u penziji, protestvovale su desničarske Hindu grupe, koje su tražile da budu pušteni.

Maloletniku će se suditi posebno.

Devojčica je porodične ponije odvela u šumu, gde je kidnapovana u januaru prošle godine, a njeno osakaćeno telo pronađeno je nedelju dana posle nestanka.

- Lice moje ćerke me i dalje proganja, i bol me neće nikada napustiti. Kad god vidim decu kako se igraju, srce mi slama - rekla je majka devojčice Divja Arja.

Detalji o povredama nanetim detetu su užasnuli mnoge Indijce.

Nezadovoljstvo je poraslo nakon što su dva ministra indijske indijske nacionalističke stranke Baratiia Džanata (BJP) prisustvovala skupu u znak podrške optuženim osobama, čija je zajednica bila uključena u zemljišni spor sa nomadskim plemenom kojem je pripadala devojčica.

Policija je navela da je napad bio isplaniran da bi se uplašila nomadska muslimanska zajednica - Bakarvala, i da bi otišli s tog područja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.