PUTIN ĆE KAZNITI PRIPADNIKE ROSU KOJI SU PRETUKLI RUSA: Ako neće UN, pravdu u ruke će uzeti OVI LJUDI
Vladimir Putin, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Oštro reagovali

PUTIN ĆE KAZNITI PRIPADNIKE ROSU KOJI SU PRETUKLI RUSA: Ako neće UN, pravdu u ruke će uzeti OVI LJUDI

Posao pronalaženja i kažnjavanja bahatih pripadnika ROSU pripašće specijalnoj službi Rusija ze borbu protiv terorizma FSB

Objavljeno: 08.06.2019. 10:04h
  • 50

Tatjana Nikolaevna Moskalkova, visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije, izjavila je „da su nadležni organi njene zemlje pokrenutli istragu u vezi sa nedavnim prebijanjem njihovog državljanina i službenika Unmika tokom nedavne policijske akcije na severu Kosova i Metohije".

Ona je izrazila nadu da će isto učiniti i srpske kolege, od kojih, kako je rekla, očekuje pomoć u prikupljanju dokaza i pri utvrđivanju identiteta svih koji su odgovorni za taj incident.

Kako navodi analitičar Dragomir Anđelković, teško da bi nakon ove najave iko poželeo da se nađe u koži pripadnika ROSU koji su krvnički pretukli ne samo ruskog državljanina, već i sve one goloruke Srbe koji su im se našli na putu tokom nedavne brutalne akcije na sevetru Kosova i Metohije.

- Zaista je ozbiljan problem kada se napadne službenik Ujedinjenih nacija, koje su morale mnogo ozbiljnije da reaguju. Pošto to nisu uradile, Rusija je stavila do znanja da će učiniti sve da zaštiti svoje građane, a valjda je svima u svetu jasno šta znači kada naljutite Rusku Federaciju. Kao što bi to uradila i Amerika da je njen građanin u pitanju, mislim da će Rusija naći načina da privede pravdi one koji su pretukli Mihaila Krasnoščenkova, kao i one koji su to naredili - smatra Anđelković.

Zoran Dragišić, narodni poslanik i stručnjak za bezbednost smatra da Rusija u ovom trenutku može samoda podnese krivične prijave „Protiv onih pripadnika ROSU za koje sumnja da su prevršili ovlašćenja i upotrebili prekomernu silu".

- I to je to. Ne verujem da njihove službe mogu nešto više da urade,a teško je zaista pretpostaviti da će se ti pripadnici ROSU ikada naći na teritoriji Rusije - kaže on.

Na pitanje da li bi eventualno ruske službe mogle da pokušaju da privedu pravdi pripadnike ROSU i da ih praktično odvedu na suđenje u Rusiju, Dragišić kaže:

- Mogu da pokušaju, ali ne verujem da će to uraditi.

Posao pronalaženja i kažnjavanja bahatih pripadnika ROSU pripašće specijalnoj službi Rusija ze borbu protiv terorizma FSB, kolja slovi za jednu od najbrutalnijih i najelitnijoh specijalnih ledinica na svetu.

Uostalom, ko su oni i šta sve mogu da urade pogledajte u sledećem video zapisu!!!

Bonus video

(Espreso.rs/Mediji/Inrermagazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media