TAJNI SNIMAK RASKRINKAO AMERE U VENECUELI: Pompeo otkrio od kada rade na padu Madura!
Majk Pompeo, Foto: NBCNews/youtube/printscreen

NIJE VIŠE TAJNA

TAJNI SNIMAK RASKRINKAO AMERE U VENECUELI: Pompeo otkrio od kada rade na padu Madura!

Lideri venecuelanske opozicije postaju sve jači kako bi preuzeli mandat predsednika

Objavljeno:

Procureli audio snimak državnog sekretara Majka Pompea otkrio je američke napore da se ujedini opozicija u Venecueli, čiji su lideri očigledno previše zaokupljeni u trci kako bi postali sledeći predsednik kojeg bi odobrile SAD.

Lideri venecuelanske opozicije postaju sve jači kako bi preuzeli mandat predsednika, nakon što Nikolas Maduro bude svrgnut uz pomoć Vašingtona, a SAD se trude da ih nateraju da deluju zajedno, objavio je Vašington Post, pozivajući se na procureli audio snimak. Snimak je navodno napravljen tokom susreta Pompea sa jevrejskim liderima prošle sedmice.

Pokušaj da se zajedno ujedini front protiv Madura nije stvar "ovih proteklih meseci", prema Pompeu. To traje od kada je postao direktor CIA, odmah nakon što je Donald Tramp položio zakletvu.

"Od dana kada sam postao direktor Cije, to je bilo nešto što je bilo u središtu onoga što je predsednik Donald Tramp pokušavao da uradi", rekao je on.

Zadatak se "pokazao đavolski teškim", jer svi u opozicionom taboru radije traže svoje interese i žele da se bore za plen, umesto da se zajednički fokusiraju na državni udar. "Čim Maduro ode, svi će podići ruke i reći:"Uzmite mene, ja sam sledeći predsednik Venecuele." Tu će biti četrdeset i više ljudi koji veruju da su pravi naslednici Madura", rekao je Pompeo.

U pokušaju da nagovori razne marionete Vašingtona da se udruže, Pompeo je tražio pomoć od verskih organizacija. "Pokušavali smo da podržimo razne institucije da bi se opozicija okupila", rekao je on.

Pompeo je okrivio nered u opoziciji za neuspeh pokušaja državnog udara 30. aprila od strane grupe vojnika, a koji je neutralisan u roku od 24 sata. On je ustvrdio da je Maduro u velikoj meri pod uticajem stranih pristalica, uglavnom Kube - ideja koja se često ponavlja u Vašingtonu, a koja je nedavno iskorištena za sankcije Havani.

Venecuelanci ne vole Madura, ali se brinu za sebe umesto da rade prema ciljevima Vašingtona, požalio se Pompeo. "On (Maduro) ne veruje Venecuelancima. Ne krivim ga. I ne treba. Oni su kovali zaveru protiv njega. Nažalost, kovali su zaveru protiv sebe", kaže Majk Pompeo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Vostok)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.