ITALIJANI PROTERALI TRAMPOVOG SAVETNIKA: Benon u SAMOSTANU hteo da PRAVI KAMP za DESNIČARSKE GLADIJATORE
Italijani ga otkačili: Stiv Benon i njegovi protivnici, Foto: Printscreen

pobeda levice

ITALIJANI PROTERALI TRAMPOVOG SAVETNIKA: Benon u SAMOSTANU hteo da PRAVI KAMP za DESNIČARSKE GLADIJATORE

Budućnost samostana video je kao "pola srednjovekovni univerzitetski kamp, a pola gladijatorsku školu za kulturne ratnike"

Objavljeno:

Planovi bivšeg Trampovog savetnika Stiva Benona o pretvaranju srednjovekovnog samostana južno od Rima u populističku akademiju totalno su propali nakon što su italijanske vlasti objavile kako će otkazati najam tog prostora.

Samostan Trisulti iz 13. veka, prošle godine je zauzeo Institut za ljudsko dostojanstvo (DHI), ultrakonzervativna katolička grupa koju je osnovao Stiv Banon.

foto: Printscreen

Italijansko ministarstvo kulture saopštilo je kako je započelo postupak otkazivanja 19-godišnjeg najma Benonovom institutu zbog "višestrukog kršenja ugovora".

Iako ministarstvo to ne spominje, Benonovi suparnici već duže vreme optužuju DHI što u prijavi za najam nije naveo da će samostan pretvoriti u političku akademiju.

Italijanske novine "La Republika" pisale su kako je bankovni dokument koji je DHI priložio kao deo prijave plagijat.

Benjamin Harnvel, odani Benonov sledbenik koji vodi DHI i živi u Trisultiju nije odgovorio na zahtev medija za komentarom.

foto: Printscreen

Odluka ministarstva je "pobeda pravne države, zdravog razuma i lokalne zajednice", rekao je Nikola Fratojani,vođa leve stranke Sinistra.

Trisulti je izolovani posed od 15.000 kvadratnih kilometara kojim su nekad upravljali monasi Svetoga Benedikta, zaštitnika Evrope.

foto: Printscreen

Benon, nekadašnji savetnik američkog predsednika Donalda Trampa i samoproglašeni mentor evropskih populista, budućnost samostana video je kao "pola srednjovekovni univerzitetski kamp, a pola gladijatorsku školu za kulturne ratnike".

BONUS VIDEO:

MEŠTANI MZ ĐERAĆ u LUČANIMA: Muke od polava tek slede, objekti puni zmija i pacova!

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.