OVA ŽENA TVRDI DA JE VANBRAČNA ĆERKA KRALJA! Naterala ga je na DNK test, a nasledstvo koje traži je OGROMNO
Delfina tvrdi da je ćerka kralja, Foto: Youtube printscreen

SKANDAL U BELGIJI

OVA ŽENA TVRDI DA JE VANBRAČNA ĆERKA KRALJA! Naterala ga je na DNK test, a nasledstvo koje traži je OGROMNO

Kralj, koji je vladao do 2013, prvo je odbijao da preda uzorak DNK, ali onda je sud u Briselu doneo odluku da to mora obavezno da učini

Objavljeno:

Bivši belgijski kralj Albert II predao je svoj DNK uzorak na analizu kako bi se testiralo da li je on otac žene koja ga tuži, tvrdeći da je njegova nepriznata ćerka.

Albert II je već skoro deceniju u sporu sa umetnicom Delfinom Boel (54) koja zahteva isplatu od 5000 evra na dan od bivšeg kralja, odnosno svog, kako tvrdi, oca.

Kralj, koji je vladao do 2013, prvo je odbijao da preda uzorak DNK, ali onda je sud u Briselu doneo odluku da to mora obavezno da učini, inače će se pretpostaviti da on zaista jeste otac Bovel i bez testiranja.

Glasine o vanbračnoj ćerki kralja prvi put su pokrenute 1999. godine kada je izašla biografija njegove supruge. Tada je u Belgiji izbio "kraljevski skandal".

Boel je prvi put u javnost izjavila da je Albert II njen otac 2005. godine. Njena majka, baronica Sibil de Selis Longčamps tvrdila je da je sa kraljem imala aferu između 1966. i 1984. kada je on još uvek imao titulu princa. Nakon smrti njegovog starijeg brata, Albert II je došao na presto 1993. godine.

Albert II
Albert II foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Vladao je do jula 2013, kada je tron preuzeo njegov brat Filip. Priča se da je mesečno primao milion evra.

Belgija je ustavna monarhija u kojoj monarsi nemaju veliku političku moć.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.