Erdogan besni: EU nas obmanjuje više od pola veka, odavno smo zaslužili Šengen! (FOTO)

NIJE MU PRAVO

Erdogan besni: EU nas obmanjuje više od pola veka, odavno smo zaslužili Šengen! (FOTO)

- Zapravo, mi smo odavno zaslužili viznu liberalizaciju. Zvanično smo predali zahtev za članstvo 1963. godine, i tokom tog procesa, oni su nas uvek obmanjivali - izjavio je turski predsednik
Objavljeno: 16:03h

Turska je odavno zaslužila Šengenski sporazum o vizama, izjavio je predsednik te zemlje Redžep Taip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA). Psovala Erdogana u svojoj kući, muž je prijavio policiji! U izjavi tokom gostovanja na državnoj televiziji TRT, Erdogan je optužio EU da je neiskrena u procesu pristupanja Turske EU. - Zapravo, mi smo odavno zaslužili viznu liberalizaciju. Zvanično smo predali zahtev za članstvo 1963. godine, i tokom tog procesa, oni su nas uvek obmanjivali. Nikada nisu bili iskreni. I još uvek nisu iskreni - izjavio je turski predsednik.

Turska i EU su nedavno postigle dogovor o izbeglicama u okviru kojeg je Ankara tražila ukidanje viza za EU njenim građanima najdalje do kraja juna, te otvaranje novih poglavlja u procesu pregovora o članstvu u EU. U skladu sa sporazumom između EU i Turske, tražioci azila koji budu ilegalno pokušavali da uđu u Evropu od danas će biti vraćeni u Tursku. (Espreso.co.rs / AA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.