LEPOTICA SA BALKANA JE SRUŠILA VLADU AUSTRIJE? STUDENTKINJA je glumila ZA OSKARA i uzela lovu, a potiče iz...
Skandalozni snimak, Foto: Youtube printscreen

nagađa se

LEPOTICA SA BALKANA JE SRUŠILA VLADU AUSTRIJE? STUDENTKINJA je glumila ZA OSKARA i uzela lovu, a potiče iz...

Krone.at piše i ko je misteriozna devojka koja se predstavljala da je nećakinja ruskog oligarha i koja je tvrdila da je zainteresovana ulagati ruski novac u Austriju

Objavljeno:

Hajnc Kristijan Štrahe (50) zbog kojeg je pala vlada uAustriji bi mogao ući u EU parlament.

Očito mu video afera nije previše naštetila. Podsetimo, on i kolega iz austrijske Slobodarske stranke (FPÖ), Johan Gudenus, su snimljeni u vili na Ibici kako blate premijera, dogovaraju kupovinu novina i objašnjavaju navodnoj nećakinji oligarha kako da zaobiđe zakon i investira novac u njihovu stranku.

Mediji u Austriji pišu kako su četvorica namestili video aferu dvojici FPÖ-vaca. To su advokat iz Beča, jedan detektiv i dva stručnjaka za sigurnost. Navodno ih je motivisala lična osveta i averzija prema politici Štaheove stranke. Tvrde i da je telohranitelj bečkog advokata bio upoznat s detaljima Štraheovog privatnog života.

Krone.at piše i ko je misteriozna devojka koja se predstavljala da je nećakinja ruskog oligarha i koja je tvrdila da je zainteresovana ulagati ruski novac u Austriju.

Krone piše da je reč o studentkinji agrikulture koja je poreklom iz BiH. Za svoj performans u tom videu bila je plaćena 7000 eura po danu.

Navodno je zadivila Gudenusa detaljnim znanjem o lovu i šumarstvu i tako je uspela da dogovori fatalni susret na Ibici.

Ipak, niko drugi nije potvrdio ove informacije koje donosi Krone. Advokat bečkog advokata iz ove priče nije hteo da komentariše navode. Kancelarija bečkog tužitelja otvorio je istragu, ali nije potvrdio koje su mete istrage.

Kurc je srušen
Kurc je srušen foto: Beta/Miloš Miškov

Vlada konzervativnog kancelara Sebastiana Kurca pala je u ponedeljak nakon što joj je većina u parlamentu izglasala nepoverenje.

To je epilog afere u čijem je središtu objava tajne video snimke na kojoj je dotadašnji vođa ultradesnice i austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe nudio lažnoj nećakinji ruskog bogataša ugovore s državom u zamenu za financijsku podršku njegovoj stranci.

Štrahe je nakon toga podneo ostavku na mesto vicekancelara a Kurc je pozvao na prevremene izbore pa je raspustio koaliciju svoje konzervativne Narodne stranke (OeVP) sa Štraheovim ultradesnom Slobodarskom strankom (FPOe).

Zahtev za glasanje o poverenju vladi 32-godišnjeg kancelara podneli su u ponedeljak socijaldemokrate a podržao ih je donedavni Kurcov koalicijski partner Slobodarska stranka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.