NARUČILI SU 6 PORCIJA LIGNJI I 6 PIVA NA OVOM GRČKOM OSTRVU! Kada im je stigao RAČUN, preseo im je ceo ODMOR! FOTO
Ogroman iznos na računu, Foto: Printscreen

prevara?

NARUČILI SU 6 PORCIJA LIGNJI I 6 PIVA NA OVOM GRČKOM OSTRVU! Kada im je stigao RAČUN, preseo im je ceo ODMOR! FOTO

Da li je ovo realno?

Objavljeno: 25.05.2019. 15:56h
  • 316

Doći na toliko čekani odmor i već prvi dan biti "opljačkan"? Upravo taj scenario doživelo je društvo iz Sjedinjenih Država na popularnom grčkom otoku Mikonos. Tamo su, naime, jedan američki vojnik iz Njujorka i njegovih pet prijatelja ostali, blago rečeni, zatečeni kada su dobili račun za ručak.

Šest porcija liganja naplaćeno im je skoro 600 evra, a šest lokalnih lager piva 150 evra. Tri Cezar salate platili su 60 evra, dve boce vode 17,80 evra, a čašu soka od paradajza 18 evra. Kad se sve zbroji, ručak su platili više od 800 evra!

Kako bi upozorio druge goste na cene i uslugu u restoranu "DK Oyster", 38-godišnji vojnik Francisko Tajeda iz Njujorka objavio je fotografiju računa i jela na TripAdvisoru i poručio drugima: Izbegavajte ovaj restoran, to je klopka za turiste!

foto: Printscreen

Napisao je i kako nisu dobili cenovnik jela iako su ga zatražili unapred pre narudžbine. Tvrdi da su konobari odbili da donesu cenovnik.

- Platiti na plaži 830 evra za lignje, šest piva i tri salate je teška prevara, a osoblje je neljubazno i odbija da donese cenovnik - napisao je.

Vlasnik restorana Dimitris Kalamaras navodno im je poručio da uz luksuzno okruženje idu i luksuzne cene. No, ekipa iz SAD istrajna je u tome da je reč o prevari jer je neljubazno osoblje uporno odbijalo da donese cenovnik iako su to gosti zatražili više puta.

- Bio sam toliko ljut kada smo dobili račun da sam zapalio cigaretu. A ne pušim od 2011. godine.

Društvo je pokazalo račun kasnije nekim lokacima i rečeno im je da su upali u turističku zamku jer na računu nije izražen ni porez kako bi trebalo da bude prema zakonu. Ekipa je sa računom otišla i na policiju, ali nisu mogli mnogo toga da urade jer su za nekoliko sati morali na let.

Inače, restoran je smešten na jugu ostrva u blizini plaže Platis Gialos, s ukupnom ocenom od četiri zvezdice na TripAdvisoru, "skuplja" sve više negativnih komentara. I čini se kako ovo američko društvo nije jedino koje je dobilo ogroman račun.

Da su upali u zamku smatraju još neki gosti ovog restorana koji su objavili svoja neugodna iskustva sa restoranom. Džuli iz Kanade napisala je da su joj naplatili kapućino, daikiri, čašu vina i bocu vode 93.70 evra.

Samo čaša vina je koštala 20 evra. I ona je upozorila da u restoranu nema cenovnika. Inače, od 874 recenzije na TripAdvosiru, restoran je sa njih 380 ocenjen kao "odličan", dok je ocenu "užasan" dalo 183 gosta. Navodi se i kako je cenovni rang ovog restorana od 40 do 200 kuna.

BONUS VIDEO:

TONE SMEĆA NA DNU OKEANA! Kad budete videli koliko ga ima, neće vam biti dobro! (VIDEO)

(Espreso.rs / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media