NESTALA MU JE ĆERKA (10): Policija ga uveravala da je pobegla, a onda je pronašao TELO u jezivom stanju...
Otac je pronašao telo ćerke (10) (ilustracija), Foto: AP

horor u pakistanu

NESTALA MU JE ĆERKA (10): Policija ga uveravala da je pobegla, a onda je pronašao TELO u jezivom stanju...

Porodica ubijene devojčice tvrdi da ih je policija ignorisala kada su pokušali da prijave nestanak

Objavljeno:

Pet dana nakon nestanka pronađeno je telo desetogodišnje devojčice Farište iz Pakistana, koja je nestala 15. maja u Islamabadu.

Porodica ubijene devojčice tvrdi da ih je policija ignorisala kada su pokušali da prijave nestanak, piše BBC. Naime, slučaj je registrovan tek četiri dana nakon nestanka devojčice, odnosno 19. maja.

- Policija nam uopšte nije pomogla - rekao je Farištin otac Gulam Nabi za BBC.

Nabi je rekao kako su policijski službenici kada je prijavio nestanak desetogodišnje ćerke izjavili kako je ona verovatno samo pobegla s nekim.

- Na telu su se videli znakovi silovanja i mučenja. Izgledala je kao da je neko na nju bacio kiselinu - rekao je otac ubijene devojčice za CNN.

Policijski službenici negirali su optužbe članova porodice za nemar te su rekli kako aktivno rade na istrazi. No glavni policijski inspektor Islamabada suspendovao je upravnika policijske stanice u Šahzadu, okrugu Islamabada, gde je Farištin otac prijavio nestanak.

U utorak uveče policija je saopštila kako je uhapsila troje osumnjičenih, uključujući i 14-godišnjeg člana šire porodice ubijene devojčice.

Stotine ljudi protestvovale su zbog ovog groznog zločina u utorak u središtu Islamabada, pozivajući na pravdu. Uporedili su ovaj slučaj sa silovanjem i ubistvom šestogodišnje devojčice Zainab Ansari iz januara 2018. godine, koju je silovao i ubio komšija, a njeno telo bacio u kontejner za smeće.

Taj slučaj je pokrenuo raspravu u Pakistanu o tome treba li djcu podučavati kako da se čuvaju i odbrane od seksualnog zlostavljanja, koje je inače tabu tema u toj većinski muslimanskoj zemlji.

Dnevno se u Pakistanu prijavljuje oko 10 slučajeva zlostavljanja dece, prema podacima organizacije za zaštitu dece Sahila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.