Da li i vama izgleda kao gluma reakcija Amerikanca koji je osuđen na 15 godina zatvora u Severnoj Koreji? (VIDEO)

PREDSTAVA ZA JAVNOST?

Da li i vama izgleda kao gluma reakcija Amerikanca koji je osuđen na 15 godina zatvora u Severnoj Koreji? (VIDEO)

Severnokorejski režim je u javnost pustio snimak nadzorne kamere na kojoj se jasno vidi kako američki student Oto Varmbier koji ima 21 godinu, krade politički plakat
Objavljeno: 19.03.2016. 11:27h
Severnokorejski režim je u javnost pustio snimak nadzorne kamere na kojoj se jasno vidi kako američki student Oto Varmbier koji ima 21 godinu, krade politički plakat. Zbog tog ‚‚strašnog zločina" mladi Amerikanac je osuđen na 15 godina prisilnog rada.

Osladili mu se testovi: Kim Džong Un najavio nove nuklearne probe! (FOTO)

Varmbier je na sudu priznao da je napravio najveću grešku u svom životu, a dan kasnije Vašington je od Pjongjanga tražio pomilovanje za svoga državljanina.

Američka moć: Od Islanda prave špijunsku bazu! (FOTO)​Amerikanac je sa zida u predvorju hotela Jagakdo skinuo plakat na kojem je pisalo ‚‚Naoružajmo se čvrsto Kim-jong-ilovim patriotizmom", a kasnije je rekao da je samo hteo da ispuni želju prijatelja sa kojim ide u crkvu. U turističkoj agenciji kojom je Varmbier putovao tvrde da je student uhvaćen u vazdušnoj luci na izlasku iz zemlje.

I dok je uznemirujući snimk Varmbierovog plakanja na sudu uznemirio sve koji su je pogledali, neki stručnjaci nisu baš uvereni u istinitost čitave priče. Tačnije, doktor Leonid Petrov, stručnjak za Koreju sa Australijskog Nacionalnog Univerziteta, je siguran da je suđenje Varmbieru bila čista gluma i predstava za javnost. I da student ne samo da neće ići na prisilan rad, već će ga režim - nagraditi!

Print Screen You Tube


- Varmbier je jako pametan dečko. Na suđenju se vidi kako u suzama moli da vidi svoju porodicu, ali on zapravo želi da ostane u Pjongjangu. Njegovo plakanje i jecanje je čista gluma. I to jako loša gluma... - rekao je Petrov i nastavio sa svojim opservacijama.

- Njegova pozorišna uloga ekskluzivno je namenjena građanima Severne Koreje da bi umislili da su moćni i ponosni. On je dobrovoljni taoc i za to će biti bogato nagrađen. Teško će Varmbier videti pirinčana polja ili rudnike. Tek možda za potrebe propagande...

Print Screen You Tube


- Pazite, ovo mu je treća poseta Severnoj Koreji. Nije glup, zna kako stvari tamo funkcionišu. Ušao je u deo hotela koji je zabranjen za turiste, u deo za koji niko ne zna ni da postoji. Verujte mi, on nije naivan, a definitivno nije žrtva. Jedino je sada žrtva u očima Amerikanaca, što znači da je cilj ispunjen.- Kaže doktor Petrov.

 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media