PUTIN SPREMA OPASAN GENETSKI INŽENJERING: Okupio mlade naučnike, ZAPAD SE TRESE ZBOG OVIH NJEGOVIH REČI!
Vladimir Putin u Sočiju, Foto: Profimedia

lideri na svim poljima

PUTIN SPREMA OPASAN GENETSKI INŽENJERING: Okupio mlade naučnike, ZAPAD SE TRESE ZBOG OVIH NJEGOVIH REČI!

Predsednik Rusije sastao sa sa mladim naučnicima u Sočiju

Objavljeno:

"Samo tokom poslednje dve godine otvoreno je skoro 80 vrhunskih laboratorija na Univerzitetima i u istrivačkim centrima. Sada ih ima 236 u Rusiji. Njima upravljaju zaista dobri, eminentni i vanserijski istraživači", rekao je Vladimir Putin tokom posete Sočiju, gde se sastao sa odabranim naučnicima čija istraživanja stipendira država.

Predsednički program je lansirala Ruska fondacija za nauku. Njegov glavni cilj je da pomogne mladim naučnicima da iskažu svoj puni potencijal, oforme timove i implementiraju dugogodišnje projekte. Putin je istakao kao jedan od prioriteta u ruskoj nauci i tehnologiji "strateške inovacione izazove".

Putin je naročito istakao genetska istraživanja. "Mladi ljudi organizuju istraživačke grupe i rade u perspektivnim novim poljima, pre svega u onim koja su vezana za kvalitet života, kao što su pitanja životne sredine i medicine. "Federalni istraživački program za istraživanje genetskih tehnologija 2019-2027" bi mogao da ima naročiti napredak", naglasio je ruski predsednik.

Već ove godine biće otvoreni prvi naučni i obrazovni centri u Belgorodu, Kemerovu, Nižnjem Novgorodu, Permu i Tjumenju. Putin je naglasio i da će se razvoj "mega-naučnih centara" nastaviti, te izrazio nadu da će ovo biti "intelektualni magnet" ne samo za istraživače iz Rusije, već i iz drugih zemalja.

BONUS VIDEO: Espreso Anketa - Abortus

(Espreso.co.rs / en.kremlin.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.