DRAMATIČNA MOLBA JUŽNE KOREJE: U Severnoj Koreji se događa KATAKLIZMA, preklinju svet za pomoć!
Severnu Koreju je pogodila suša, Foto: AP

kriza na korejskom poluostrvu

DRAMATIČNA MOLBA JUŽNE KOREJE: U Severnoj Koreji se događa KATAKLIZMA, preklinju svet za pomoć!

Žele da pomognu susedima

Objavljeno:

Južna Koreja veruje da su nestašice hrane u Severnoj Koreji i dalje ozbiljne i da je zemlji potrebna inostrana pomoć, uprkos medijskim izveštajima da su cene pirinča pale, saopštilo je danas južnokorejsko Ministarstvo za ujedinjenje dve Koreje.

Neki medijski izveštaji tvrde da cene pirinča na severnokorejskom tržištu u poslednje vreme opadaju, sugerišući da se zemlja možda ne suočava s tako ozbiljnim nestašicama hrane kako smatraju agencije UN, prenosi Jonhap.

- Upoznati smo s procenom Svetskog programa za hranu (WFP) i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) kao zvaničnim i objektivnim pokazateljima - izjavio je portparol Ministarstva Li Sang-min.

Prema njegovima rečima, s obzirom na prirodu severnokorejskog režima, smatra se da postoji mnogo ograničenja za realnu procenu situacije s hranom.

- Naš stav da je neophodno osigurati hranu (Severnoj Koreji) ostaje nepromenjen - rekao je Li.

Ranije ovog meseca, WFP i FAO su saopštili da je za 10 miliona ljudi, ili oko 40 odsto stanovništva Severne Koreje, hitno potrebna hrana.

Južna Koreja planira da obezbedi hranu uključujući pirinač za Severnu Koreju u nadi da će pomoći da se ublaži situacija i pomogne da se oživi zamrli proces pregovora između dve zemlje, uprkos nedavnim lansiranjem projektila iz Severne Koreje, dodaje Jonhap.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.