PREMINUO POLITIČAR KOJI JE OBOŽAVAO DA SE VESELI PO DISKOTEKAMA: Porodica saopštila užasne vesti
Đani de Mikelis, Foto: Printscreen / Youtube

tuga

PREMINUO POLITIČAR KOJI JE OBOŽAVAO DA SE VESELI PO DISKOTEKAMA: Porodica saopštila užasne vesti

U javnosti je bio poznat po ljubavi prema zabavama i diskotekama. Između ostalog, napisao je i knjigu o italijanskoj disko-sceni

Objavljeno:

Bivši ministar spoljnih poslova Italije Đani de Mikelis umro je danas u 78. godini, saopštila je njegova porodica, prenose beogradski mediji.

De Mikelis se smatrao jednim od najuticajnijih italijanskih socijalističkih političara osamdesetih godina prošlog veka. Od 1976. do 1993. godine bio je član socijalista (PSI) u italijanskom parlamentu, a od 1980. do 1992. na raznim ministarskim pozicijama.

Funkciju šef italijanske diplomatije obavljao je između 1989. i 1992. godine. Kao italijanski ministar inostranih poslova u ime Italije, potpisao je Ugovor iz Mastrihta, čime je Evropska zajednica postala Evropska unija.

Početkom devedesetih godina, Socijalistička partija je propala zbog masovne korupcije u krugovima oko Betina Krakija i De Mikelis se morao braniti u brojnim sudskim postupcima. On je 1997. godine osnovao Socijalističku partiju, a 2001. godine sa Kraksijevim sinom Bobom osnovao je Novi PSI.

U javnosti je bio poznat po ljubavi prema zabavama i diskotekama. Između ostalog, napisao je i knjigu o italijanskoj disko-sceni.

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.