NE MORAŠ DA BUDEŠ HEROJ Tinejdžer ignorisao savet oca, bacio se na napadača u školi i sprečio MASAKR
Prijatelji Kendrika Kastilja izjavili su da se 18-godišnjak u utorak u predgrađu Denvera bacio na jednog od strelaca, te time fatalnu pucnjavu usmerio na sebe, Foto: NBC NEWS / YOUTUBE

hrabar momak

NE MORAŠ DA BUDEŠ HEROJ Tinejdžer ignorisao savet oca, bacio se na napadača u školi i sprečio MASAKR

Porodica mladića je sedela u prvom redu, odmah iza tužilačkog stola, kada se osumnjičeni Devon Erikson pojavio pred sudom

Objavljeno:

Otac tinejdžera iz Kolorada, koji je umro štiteći svoje školske drugove od pucnjave, rekao je da je sa svojim sinom razgovarao o tome šta da uradi ako se ikada suoči sa oružjem. "Ne moraš da budeš heroj", rekao je Džon Kastiljo za NBC vesti u sredu, prisećajući se svojih reči upućenih sinu Kendriku.

Ali mlađi Kastiljo, koji se nadao da će studirati elektrotehniku na koledžu, odbacio je taj savet, govoreći ocu da ne bi dvaput razmislio o tome kako da spasi druge, ako ikada bude licem u lice sa naoružanim čovekom.

- Ti si me podigao na ovaj način. Ti si me podigao da budem dobra osoba. To je ono što ja radim - citirao je Džon Kastiljo svog pokojnog sina.

Prijatelji Kendrika Kastilja izjavili su da se 18-godišnjak u utorak u predgrađu Denvera bacio na jednog od strelaca, te time fatalnu pucnjavu usmerio na sebe - time dajući drugima dragocene trenutke neophodne za skrivanje.

- U tom momentu kada je Kendrik krenuo na strelca, tada je pucao u njega - rekla je jedna od učenica, "dajući svima nama dovoljno vremena da dođemo do naših stolova, da se nađemo na sigurnom i da pređemo preko učionice kako bismo pobegli."

Ona je rekla da je Kendrik Kastiljo, zajedno sa drugovima Džeksonom Gregorijem i Lukasom Albertonijem, zamajao strelca i verovatno joj time spasilo život.

- Mislim da ne bih sada stajala ovde, mislim da ne bih mogla da ispričam priču o tome kako je Kendrik bio hrabar, koliko su hrabri Džekson i Lukas, jer su napravili izbor da se žrtvuju, kako bi se svi spasili i mogli da se vratimo kući te noći - rekla je ona.

Porodica još jednog učenika, Džošuse Džonsa, kaže da je takođe bio uključen u razoružavanje jednog od osumnjičenih. Rekli su da je dva puta ustreljen i da se oporavlja kod kuće nakon što je pušten iz bolnice.

foto: NBC NEWS / SCREENSHOT

Porodični prijatelj, Džoš Levis, je rekao da je Džons upucan u nogu i kuk.

- U utorak, 7. maja, bezbrojne porodice u našoj zajednici doživele su situaciju koja će živeti zajedno s nama do kraja života. Kao i većina, smatramo se srećnima što krajnji ishod nije bio mnogo, mnogo gori - kaže Džonsova porodica.

Prijatelj i drug iz škole, Kevin Kol je rekao da ga uopšte nije iznenadilo kad je saznao da je Kendrik Kastiljo stao pred oružje.

- Kendrik je bio daleko od najlljubaznijih ljudi u toj školi. On je uvek pomagao drugima, nebitno da li ih je poznavao ili nije. Nije imao skrivene namere ... Nije bilo važno da li ih je lično poznavao, da su bili novi đaci, on je uvek bio ta osoba koja je bila tu da pomogne - rekao je Kol.

Ožalošćeni tata, Džon Kastiljo rekao je da ne može da se suoči s tim da treba da nastavi život bez svog sina.

- Ne znam šta ću raditi bez njega u našim životima - rekao je Džon Kastiljo.

- Nikada neće biti isto. Ne znam zašto se to desilo tako dobrom klincu - dodao je.

Oba Kendrikova roditelja rade za hotele, njegov tata je inženjer koji održava sisteme za grijanje u vlasništvu Meriota, i njegova mama, Marija Kastiljo, zaposlena u Ric-Karltonu.

Nedostatak materijalnog bogatstva nikada nije smetao mladiću, rekao je njegov otac.

Porodica mladića je sedela u prvom redu, odmah iza tužilačkog stola, kada se osumnjičeni Devon Erikson pojavio pred sudom.

Dok su plakali, članovi zajednice koji su takođe bili na sudu, su ih zagrlili.

Podsetimo, Dejvon Erikson (18) i jedan mlađi učenik upali su u Školu za nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku u Hajlends Renču u predgrađu Denvera pre nekoliko dana i otvorili vatru na učenike u dve učionice. Jedan učenik je poginuo, a osam je ranjeno.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.