OVAJ MONSTRUM USKORO IZLAZI IZ ZATVORA: Silovao, mučio i ubio 400 DEČAKA!
Luis Garavito, Foto: Printscreen Youtube

jezivo

OVAJ MONSTRUM USKORO IZLAZI IZ ZATVORA: Silovao, mučio i ubio 400 DEČAKA!

Svoj zadatak ozbiljno je shvatio i često se maskirao u sveštenika farmera, starijeg čoveka ili uličnog prodavača

Objavljeno:

U najstrože čuvanom zatvoru, na tajnoj lokaciji negde u Kolumbiji, živi zatvorenik Luis Garavito. Zbog svoje sigurnosti udaljen je od ostalih zatvorenika, a hranu i piće uzima samo od onih koje poznaje.

Čuvari će ga opisati kao opuštenog, pozitivnog i punog poštovanja. Obrazuje se da jednog dana postane političar, a nada se da će nakon što izađe na slobodu postati aktivist, i posebno se boriti za zaštitu zlostavljane dece.

Stručnjak je na tom području, s obzirom da je i sam zlostavljao više od 300 dece. Pre nego je postao uzoran zatvorenik kojem se čuvari dive, bio je poznat po nazivu La Bestia (Zver). Od 1992. do 1999. godine silovao je, mučio i ubio između 100 do 400 dečaka, u dobi od 6 do 16 godina. Broj ubijenih dečaka čija je ubistva priznao na sudu iznos 138. Policija pak smatra kako je broj bliži 400 pa i dalje pokušavaju dokazati ostala ubistva , piše ATI.

1992. godine Kolumbija je bila prepuna beskućnika koji su zbog dugog građanskog rata ostali bez svega i živeli na ulici. Među njima bilo je mnogo dece, bez roditelja, koji su tako postali lake mete ovog bolesnog uma. Tokom svog pohoda Garavito je bio jako oprezan i napadao samo beskućnike i siročad. Kada bi pronašao nekog takvog dečaka, slatkišima, novcem ili obećanjima o mogućem zaposlenju, namamio bi ih izvan napučenih gradskih ulica. Svoj zadatak ozbiljno je shvatao i često se maskirao u sveštenika, farmera, starijeg čoveka ili uličnog prodavača. Pažljivo je birao svoje uloge, pazeći da se ne pojavljuje kao ista osoba često kako ne bi pobudio sumnju. Kada bi ih namamio krenuo bi s njima u dugu šetnju i postavljao im pitanja o njihovom životu i tako dobio njihovo poverenje. Zapravo bi to radio kako bi ih izmorio, i čekao da postanu ranjivi i neoprezni. I tada bi napao. Umorne dečake zavezao bi i mučio. Tela koja je pronašao policija pokazuju kako Zver stvarno i zaslužuje svoj nadimak. Mučenje dečaka trajalo je a tragovi na njihovim telima pokazivali su otiske ugriza, analnu penetraciju, a u mnogim slučajevima odrezao bi im polne organe i nagurao u usta. Neka tela pronađena su bez glave.

Pet godina od njegovog prvog ubistva policija je počela da primećuje češće nestanke dece. Krajem 1997. godine otkrivena je masovna grobnica što je i podstaklo policiju da počne da istražuje nestanke. U februaru 1998. godine tela dvojice golih dečaka pronađena su na brežuljku, jedno pored drugog. U blizini je pronađeno još jedno telo. Sva trojica imala su zavezane ruke i prerezane grkljane, a oružje s kojim je počinjeno ubistvo pronađeno je u blizini. Dok su pretraživali lokaciju pronašli su papirić s rukom napisanom adresom za koju se ispostavilo da je adresa njegove dugogodišnje devojke. U trenutku dolaska policije njega nije bilo tamo, ali djevojka je policiji dozvolila da pregledaju njegove stvari. Među njima pronašli su fotografije mladih dečaka, dnevnik u kojem je opisivao svoje zločine i oznake žrtava. Danima su bezuspešno tragali za njim, sve do 22. aprila. Oko nedelju dana nakon početka istrage policija je u susednom gradu uhapsila muškarca pod sumnjom za silovanje. Jedan beskućnik dok je sedeo u prolazu primetio dečaka kojeg je pratio a posle mu i prišao stariji muškarac. Beskućnik je prepoznao da to nije dobra situacija i pomogao dečaku. I odmah je pozvao policiju, koja je tog starijeg muškarca pod sumnjom za silovanje i uhapsila.

Na jednom mestu zločina pronašli su i naočare koje su odgovarale njegovoj posebnoj dioptriji. Osuđen je za 138 ubistava, iako se druga i dalje istražuju. Maksimalna kazna za ubistvo u Kolumbiji iznosi oko 13 godina, pa bi tako za 138 ubijenih dečaka Garavito trebao dobiti 1853 godina i devet dana. Kolumbijski zakoni kažu da oni koji su počinili zločine nad decom moraju u zatvoru odslužiti najmanje 60 godina. Ali, budući da je čovek za kojeg se veruje da je zverski mučio i ubio oko 400 dečaka policiju odveo do njihovih tela, kazna mu je smanjenja na 22 godine. Tako bi jedan od najgorih serijskih ubica u istoriji, stravična Zver, trebalo da bude pušten, 2021. godine, da postane slobodan čovek.

Bonus video

(Espreso.co.rs/express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.