UBIJEN AMERIČKI VOJNIK! Rat između Turske i SAD više se ne može izbeći?! Kako će sada AMERIKA REAGOVATI? (VIDEO)
Ubijen je američki vojnik, Foto: Printscreen/Youtube

šta će sada?

UBIJEN AMERIČKI VOJNIK! Rat između Turske i SAD više se ne može izbeći?! Kako će sada AMERIKA REAGOVATI? (VIDEO)

Zvanična izjava koalicije kaže da je vojnik Majkl Tomason (28), iz jugozapadnog Detroita izgubio život 29. aprila

Objavljeno:

Koalicija za borbu protiv Islamske države predvođena SAD objavila je informaciju da je pripadnik američke vojske poginuo u borbama u severnoj Siriji.

Zvanična izjava koalicije kaže da je vojnik Majkl Tomason (28), iz jugozapadnog Detroita izgubio život 29. aprila, bez davanja dodatnih detalja. Međutim, Tomasonova porodica je rekla da je "ubijen iz vatrenog oružja", kaže lokalni WXYZ TV.

Tomasonova smrt ponovo se pojavila na vestima 1. maja, kada je nekoliko kurdskih izvora i zapadnih aktivista bliskih proameričkim Sirijskim demokratskim snagama (SDF) potvrdilo da je vojnik SAD ubijen od strane turske vojske. Prema tim izvorima, Tomasonovo vozilo je bilo na meti turske vojske dok je prolazilo kroz područje Zur Maghara u blizini severnog sirijskog grada Ajn Arab, poznatijeg kao Kobane.

Izvori dalje tvrde da su mediji povezani sa Turskom objavili nekoliko izveštaja uoči 29. aprila koji se hvale napadom na američko vojno vozilo. Međutim, nakon dodatnih istraživanja takvi izveštaji nisu pronađeni. Koalicija koju predvode SAD i turska vojska do sada nisu komentarisali ove optužbe. SDF još nije dao nikakvu zvaničnu izjavu o tom pitanju.

Moguće je da SAD i Turska kriju incident kako bi izbegli diplomatsku krizu. Međutim, postoji i dobra šansa da kurdske snage naprave ove optužbe kako bi povećale pritisak na Ankaru.

(Espreso.co.rs/Pravda.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.