Kako se i očekivalo: Ključne pobede Trampa i Hilari (FOTO)

SVE IZVESNIJI RIVALI

Kako se i očekivalo: Ključne pobede Trampa i Hilari (FOTO)

U izborima u pet država, milijarder slavio u tri, a supruga bivšeg američkog predsednika u četiri savezne države
Objavljeno:

Donald Tramp i Hilari Klinton ojačali su svoje pozicije favorita u trci za stranačke nominacije za predsednika SAD, posle značajnih pobeda na stranačkim izborima koji su u utorak održani u pet država. Tramp slavio u tri države, Sanders dobio Hilari u Mičigenu (FOTO) Tramp je osvojio najviše glasova delegata u tri države, Floridi, Ilinoisu i Severnoj Karolini, dok je guverner Ohaja Džon Kejsik u svojoj matičnoj državi ostvario prvu pobedu i time povećao svoje šanse za izbore na republikanskoj konvenciji.

Senator Marko Rubio je izgubio u svojoj državi, posle čega je rekao da se povlači iz izborne trke.
Jučerašnji izbori su se smatrali ključni momentom na republikanskim izborima, pošto su prvi put održani u Floridi i Ohaju gde pobednik dobija sve delegate bez obzira na broj osvojenih glasova. Tramp je značajnom pobedom u Floridi dobio 99 delegatskih glasova.
Tramp je do sada osvojio 46 odsto delegata i sada ima ukupno 621 glas delegata, Kruz 396, a Kejsik 138. Za nominaciju je potrebna podrška 1.237 delegata.
Kandidatkinja Demokratske stranke za predsedničku nominaciju Hilari Klinton pobedila je u četiri države, u Floridi, Ohaju, Ilinoisu i Severnoj Karolini, čime je zadala jak udarac Berniju Sandersu, koji se nadao da će pobediti u Ohaju i Ilinoisu. Klintonova je jučerašnjim pobedima povećala svoje šanse da bude prva žena u američkoj istoriji koja je osvojila stranačku nominaciju.
Na dosadašnjim izborima Klintonova je osvojila 1.561 delegata, a Sanders 800. Za predsedničku nominaciju pobno je 2.383 delegatskih glasova. Izbori u Misuriju su bili tesni i među republikanskim i među demokratskim kandidatima pa se još ne zna pobednik. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.