PRAZNIK RADA IZAZVAO HAOS U EVROPI: Besni RADNICI blokirali pruge i tukli se sa POLICIJOM u FRANCUSKOJ i ITALIJI!
Protesti u Francuskoj, Foto: Printscreen / Youtube

STRAVIČNA DEŠAVANJA

PRAZNIK RADA IZAZVAO HAOS U EVROPI: Besni RADNICI blokirali pruge i tukli se sa POLICIJOM u FRANCUSKOJ i ITALIJI!

Incidenti se događaju širom Evrope...

Objavljeno: 18:47h

Više od 200 ljudi danas je privedeno u Parizu na prvomajskom protestu gde su se demonstranti sukobili s policijom, javila je agencija Frans pres, dok su u isto vreme dva demonstranata i jedan policajac povređeni u Italiji na protestima ispred železničkog tunela koji bi trebao da spaja ove dve zemlje.

Incidenti su počeli na početku skupa na kojem su učestvovali pripadnici gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" i grupa "Crni blok" (Black blocs) koja sebe smatra antikapitalističkom i antifašističkom grupom. ; Demonstranti su policiju gadjali raznim predmetima i palili kante za djubre, a policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Sa druge strane, dva demonstanta i jedan policajac povredjeni su danas u nemirima na protestu ispred železničkog tunela u gradnji koji će povezivati Italiju i Francusku, javila je italijanska agencija Ansa.

Grupa demonstranata, medju kojima su bili i članovi Pokreta pet zevzdica, okupila se ispred tunela čijoj se gradnji protivi. ; Lokalni zvaničnik Torina Damijano Kareto naveo je na Fejsbuku da ga je policija palicom udarila po glavi i ruci, prenela je agencija AP. ; Tunel za brze vozove na relaciji Torino-Lion je dug 57,7 kilometara i je jedan je od ključnih železničkih projekata Evropske unije (EU).

BONUS VIDEO:

MILION GODINA IH PRIRODA STVARALA, VANDALI IH UNIŠTILI ZA MINUT! Besramna krađa izuzetno retkih dragocenosti! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.