OTAC I BRAĆA GLAVNOG NAPADAČA na crkve na Šri Lanki se RAZNELI nakon sukoba sa policijom
Islamska država je prethono preuzela odgovornost za napad i rekla da su joj se Hašim i njegova islamistička grupa NTJ zakleli na vernost, Foto: Profimedia

jezivo

OTAC I BRAĆA GLAVNOG NAPADAČA na crkve na Šri Lanki se RAZNELI nakon sukoba sa policijom

Mrtvi su otkriveni u jednoj kući, nakon što su vlasti u subotu ujutro pregledale područje nakon pucnjave, u kojoj su, prema ranijim navodima vojske i policije, poginula četiri naoružana lica i jedan civil

Objavljeno:

Otac i dvojica braće napadača za kojeg se veruje da stoji iza prošlonedeljnih bombaških napada u Šri Lanki ubijeni su kada su snage bezbednosti upale u njihovo sklonište, naveli su danas policijski izvori i rođak ubijenih.

Zaine i Rilvan Hašim, i njihov otac Mohamed, koji su na video snimku na društvenim mrežama pozivali na totalni rat protiv nevernika, nalaze se među 15 ubijenih u petak u žestokom vatrenom obračunu sa vojskom.

Mrtvi su otkriveni u jednoj kući, nakon što su vlasti u subotu ujutro pregledale područje nakon pucnjave, u kojoj su, prema ranijim navodima vojske i policije, poginula četiri naoružana lica i jedan civil.

- Petnaest tela, uključujući i šestoro dece, pronađeno je u terorističkoj sigurnoj kući u kojoj se vodila bitka - rekao je Atapatu.

Prema izveštaju AFP-a, ti ljudi su ubijeni kada su teroristi, opkoljeni od strane trupa, sami sebe razneli. Trojica muškaraca aktivirala su eksploziv i pritom ubila sebe, tri žene i šestero dece, izvestio je AFP citirajući policiju.

Kasnije je saopšteno da su jedna žena i jedan dečak preživeli eksploziju. Kako se navodi, oni se trenutno nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

Veruje se da je napadač Zahran Hašim "mozak" bombaških napada na crkve i hotele u kojima je ubijeno više od 250 ljudi.

Inače, vlasti su i danas pretraživale lokacije povezane sa napadačima i pronašle još oružja, materijala za pravljenje bombi, kao i zastavu Islamske države.

Širom Šri Lanke raspoređeno je oko 10.000 vojnika koji pretresaju i traže pripadnike zabranjenih islamističkih grupa.

Islamska država je prethono preuzela odgovornost za napad i rekla da su joj se Hašim i njegova islamistička grupa NTJ zakleli na vernost.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.