PRVA IZJAVA DANSKOG MILIJARDERA KOJEM SU UBILI TROJE DECE: Svi su je slušali BEZ DAHA
Foto: Printscreen / Instagram

pretužno

PRVA IZJAVA DANSKOG MILIJARDERA KOJEM SU UBILI TROJE DECE: Svi su je slušali BEZ DAHA

Na komemoraciji u čast poginulima održanoj u danskom gradu Brandeu okupljenima je pročitana poruka danskog milijardera

Objavljeno:

Danski milijarder Anders Holch Povlsen (46), koji je u terorističkom napadu u Šri Lanki izgubio troje od svoje četvoro dece, poručio je da je gubitak s kojim je njegova porodica suočena potpuno nepojmljiv, ali našao je i snage da zahvali svima koji su njemu i supruzi pružali podršku ovih dana.

Vlasnik Bestsellera i najveći dioničar britanske online trgovine ASOS-a potvrdio je nakon krvavih napada na Uskrs da su poginuli njegov sin Alfred te njegove kćeri Alma i Agnes. Treća kći Astrid preživela je napad, dok je sam milijarder povređen.

Na komemoraciji u čast poginulima održanoj u danskom gradu Brandeu okupljenima je pročitana poruka danskog milijardera.

"Gubitak naše voljene dece je potpuno nepojmljiv. Okruženi brojnim dragim ljudima, bliskim prijateljima, kolegama i našom porodicom zajedno ćemo prebroditi ovo teško razdoblje. Zahvalni smo na humanosti koju ste pokazali i danas u Brandeu, ne samo za naše porodice i decu, nego i za sve žrtve tog okrutnog zločina na Šri Lanki", preneo je Povlsenove reči pred 700 ljudi pastor Arne Holst-Larsen.

Stanovnici Brandea okupili su se na gradskom trgu, zapalili sveće, pevali pesme i molili u spomen na ubijene članove njihove zajednice. Komemoracije su održane i u Aarhusu, Kopenhagenu te Odenseu.

Povlsen je s porodicom odseo u hotelu Shangri-La u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, koji je bio jedan od meta bombaša samoubica.

Danas je potvrđeno da je jedan od napadača koji se razneo u hotelu vođa ekstremističke grupe. Radikalni propovednik Zaharan Hašim je navodno predvodio napad na taj hotel, a s njim je bio i drugi bombaš identifikovan kao Ilham.

Bombaš, poznat kao Zaharan, predvodio je grupu National Thowheeth Jama'ath i širio je ekstremističku ideologiju u raznim delovima zemlje. Zaharan je odgovoran za organizovanje napada na budističke kipove u središnjoj Šri Lanki.

Visoki vojni časnik rekao je na konferenciji za medije kako su pomno proučavali Zaharanove crte lica na dostupnim snimkama nadzornih kamera i uspoređivali ih s onima bombaša samouboce, te da su utvrdili da je poginuo. U toku je DNK testiranje kako bi se to potvrdilo.

U međuvremenu su šrilanske zdravstvene vlasti smanjile broj poginulih u nedeljnim napadima, rekavši kako mogu da potvrde da su poginule 253 osobe. Prethodno je policija objavila kako je poginulo 359 ljudi.

BONUS VIDEO: OSOBE SA INVALIDITETOM ČINE NEŠTO PRELEPO ZA SVE NAS: Prodaju JAJA najlepših boja koja će vas ODUŠEVITI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.