PRVI SUSRET PUTINA I KIMA: Njihov sastanak se u mnogome razlikovao od samita sa TRAMPOM - ovako je izgledao
Kim je doputovao u Rusiju, Foto: AP

prva poseta

PRVI SUSRET PUTINA I KIMA: Njihov sastanak se u mnogome razlikovao od samita sa TRAMPOM - ovako je izgledao

Ovo je prva Kimova poseta Rusiji i njegov prvi susret s Putinom

Objavljeno:

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da se nada da će sastanak s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pomoći da se poboljša situacija na Korejskom poluostrvu.

- Stanje na Korejskom poluostrvu je od velikog značaja za celu međunarodnu zajednicu. Nadam se da će naši razgovori bti važni za zajedničku ocenu situacije - rekao je Kim na početku susreta, prenosi Tas s.

Kim je, obraćajući se Putinu, rekao da se nada i da će današnji sastanak biti koristan za produbljivanje i razvijanje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje.

Istovremeno, on je zahvalio Putinu na organizaciji sastanka i na pobedu na predsedničkim izborima 2018. godine, nakon kojih je, kako je rekao, "nastavio uspešan rad na izgradnji snažne Rusije".

Putin izjavio je danas da je razgovor u četiri oka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vladivostoku bio temeljan.

Kako je rekao, s Kimom je razgovarao o bilateralnim odnosima, trenutnoj situaciji i perspektivama njihovog razvoja, prenosi Tass.

- Razgovarali smo o situaciji na Korejskom poluostrvu i razmenili mišljenja o merama koje bi trebalo preduzeti kako bi se situacija poboljšala - rekao je Putin.

Sastanak Kima i Putina trajao je oko dva sata, dvostruko više od predviđenih 50 minuta.

Ovo je prva Kimova poseta Rusiji i njegov prvi susret s Putinom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.