ZVERSTVA IZRAELSKE VOJSKE: U obe noge su upucali dečaka (15) kojem su oči i ruke bile VEZANE (VIDEO)
Snimljen je trenutak pucnjave, Foto: AP

surovo

ZVERSTVA IZRAELSKE VOJSKE: U obe noge su upucali dečaka (15) kojem su oči i ruke bile VEZANE (VIDEO)

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da se incident istražuje

Objavljeno:

Izraelski vojnici pucali su na nenaoružanog Palestinca koji je imao lisice i povez preko očiju, dok je pokušavao da pobegne, nakon što je uhapšen zbog učešća u navodnim nemirima.

Pucnjava se dogodila nakon sahrane u palestinskom selu Tuku u Zapadnoj obali. Jedan meštanin koji je bio na sahani snimio je potresnu scenu kada je Osama al- Badan (15) pokušao da pobegne od četiri izraelska vojnika.

Al Badana su upucali u obe noge, otkrio je njegov otac Ali za CNN.

- Izraelski vojnici su ga priveli ni zbog čega. Optužili su ga da je bacao kamenje. Nije imao ništa da krije i priznao bi da je to uradio. Ali koji je izgovor za to što su ga upucali? - pita se.

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da se incident istražuje.

Mladić je upucan u noge
Mladić je upucan u noge foto: AP

Ranije tog dana, jedan palestinski učitelj iz sela Tuku je poginuo u saobraćajnoj nesreći, privlačeći veliku grupu ljudi na sahranu. Nakon sahrane, izbili su sukobi između Palestinaca i izraelskih snaga na putu koji je vodio u Tuku.

Pucnjava je usledila nakon "masivnog bacanja kamena" na snage IDF-a u tom području, kao i na automobile koji su prolazili putem "što je ugrozilo živote civila i snaga", navodi IDF.

- Snage su reagovale sredstvima za razbijanje nereda i istovremeno uhapsile jednog od pobunjenika koji su pokušao da pobegne nakon hapšenja. Uhapšeni je bio zatočen na obližnjem mestu i nakon kratkog vremena pokušao da pobegneod snaga, tokom čega je pucano u donji deo tela - navodi se u saopštenju IDF-a.

Fotografije i video snimci sa scene prikazuju malu grupu Palestinaca koji žure da pomognu al-Badanu, kao i vojnika koji drži povez da bi zaustavio krvarenje iz jedne od rana, dok je drugi vojnik uperio oružje u gomilu da zadrži Palestinca, i vikao:

- Ko god se približi, dobiće metak u čelo.

Palestinski muškarac je vikao:

- Želim da ga odvedem na lečenje!

Vojnik mu je na to odgovorio da pomoć dolazi.

Nekoliko trenutaka kasnije Al-Badan je odveden u obližnju kliniku za medicinski tretman, gde ostaje u stabilnom stanju, kaže njegov otac, koji kaže da tinejdžer više nije uhapšen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.