ŠEF POLICIJE UPOZORAVAO NA NAPADE, NIKO GA NIJE SHVATAO OZBILJNO: Isplivali detalji horora u Šri Lanki!
Policija u Šri Lanki nakon bombaškog napada, Foto: Profimedia

napadi su bili koordinisani

ŠEF POLICIJE UPOZORAVAO NA NAPADE, NIKO GA NIJE SHVATAO OZBILJNO: Isplivali detalji horora u Šri Lanki!

Neverovatni novi iskazi šefa policije otkrivaju zapanjujuće činjenice koje su prethodile napadima na Šri Lanki!

Objavljeno:

Samo 10 dana pre horora koji su izazvale eksplozije u Šri Lanki, sa sobom povlačeći preko 200 života, šef nacionalne policije se izjasnio da je, navodno, poslao upozorenje koje je ukazivalo na radikalnu islamističku grupu, i njihov plan da postave bombe u neke od posećenijih crkava na Šri Lanki.

Ovo upozorenje je poslao Pujut Jajasundara, jedanaestog aprila. Upozorenje je govorilo o tome kako su vlasti Šri Lanke dobili dojavu od strane obaveštajne službe, ukazujući na moguću bombašku pretnju radikalne grupe.

Strana obaveštajna služba je prenela da planira NTJ (National Thowheeth Jama’ath) planira da izvrši nekoliko bombaških napada u posećenim crkvama, kao i nekim drugim lokacijama - prenose izveštaji.

Bombaški napadi u tri hrišćanske crkve, i tri luksuzna hotela, dogodila su se na Uskršnju subotu, u času kada su vernici pristizali u crkvi radi slavlja vaskrsenja Isusa Hrista.

Posledice terorističkog napada u Šri Lanki
Posledice terorističkog napada u Šri Lanki foto: Profimedia

Sudeći po činjenicama napadi su bili koordinisani, i uzeli su preko 200 života, povređujući stotine. Nijedna grupa nije, još uvek, preuzela odgovornost za napade.

Predsednik Maitripala Sirisena objavio je saopštenje u kojem poziva ljude da ostanu mirni i pomognu vlastima u istrazi.

Premijer Ranil Vikremesinge osudio je „kukavičke napade" i pozvao na jedinstvo.

„Pozivam sve da tokom ovog tragičnog vremena da ostanu ujedinjeni i snažni", rekao je premijer.

Papa Franja je u tradicionalnom govoru u Vatikanu takođe osudio napade i nazvao ih „okrutnim nasiljem" nad hrišćanima koji su slavili Uskrs.

Ovo je vrlo teška i vrlo tužna situacija za sve nas. Nismo očekivali da se tako nešto desi, a posebno na Uskrs" rekao je nadbiskup Kolomba, Malkolm Ranjit, za BBC.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je saučešće rekavši da je „nasilje u crkvama i hotelima u Šri Lanki strašno".

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp na Tviteru je izrazio saučešće zbog „užasnih terorističkih napada."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Russia Today/BBC.COM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.