ISUS IZREŠETAN NA USKRS! Ova slika je ZASTRAŠUJUĆA PORUKA hrišćanima od koje STREPI SVET
Crkva u Šri Lanci, Foto: AP

STRAVIČNO

ISUS IZREŠETAN NA USKRS! Ova slika je ZASTRAŠUJUĆA PORUKA hrišćanima od koje STREPI SVET

Pakistanski espert smatra da bi vlast Šri Lanke morala da sprovede opsežnu lokalnu istragu, čak i u slučaju da DAEŠ preuzme odgovornost za napade

Objavljeno:

Iako je prerano za izvčaenje zaključaka, prilično je jasno da su vlasti Šri Lanke bile nespremne za seriju smrtonosnih terorističkih napada, kaže geostrateški stručnjak Džaved Rana.

Zvanični su ovim dobro isplaniranim i koordinisanim napadima bili totalno zatečeni i uhvaćeni sa spuštenim gardom, kaže Rana za RT.

Prema njegovim rečima, oni ovako nešto nisu očekivali posle 2009. godine, kada je okončana pobuna Tamilskih tigrova. Oni su se našli u zoni komfora, misleći da je sa terorizmom završeno.

Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za ove napade, ali matrica ukazuje na DAEŠ, smatra Rana. On dodaje da je tamilska grupa LTTE takođe jedan od mogućih organizatora napada.

Pakistanski espert smatra da bi vlast Šri Lanke morala da sprovede opsežnu lokalnu istragu, čak i u slučaju da DAEŠ preuzme odgovornost za napade.

LTTE je već ranije organizovala samoubilačke napade, a zvanično je poražena pre 10 godina, otkad u ovoj zemlji i nije bilo većih napada.

Džaved Rana kaže da su današnji napadi očito smišljeni kako bi se izazvala maksimalna panika i poslala poruka svetu da stranci u Šri Lanki nikada neće biti bezbedni.

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.