KINEZI BI DA DODIRNU BOGA: Napravili arhitektonsko čudo od 8 SOLITERA, na vrhu se nalazi NEŠTO NEVEROVATNO (VIDEO)
Kompleks obuhvata prostor od 1,12 miliona kvadratnih metara!, Foto: Printscreen / Youtube

KOLIKO ĆE JOŠ U VISINU!?

KINEZI BI DA DODIRNU BOGA: Napravili arhitektonsko čudo od 8 SOLITERA, na vrhu se nalazi NEŠTO NEVEROVATNO (VIDEO)

Kompleks obuhvata prostor od 1,12 miliona kvadratnih metara

Objavljeno:

Kina je u Čongkingu završila gradnju još jednog arhitektonskog čuda. Radi se o takozvanom horizontalnom soliteru koji se odlikuje najvišim, najtežim, najvećim i najstrmijim staklenim fasadnim sistemom na svetu.

Rađen po projektu čuvenog izraelskog arhitekte, Mošea Safdija, ovo zdanje je 250 metara visoko, a horizontalni most koji povezuje 6 kula dug je 300 metara.

Kompleks obuhvata prostor od 1,12 miliona kvadratnih metara, a sastoji se, između ostalog, od 8 solitera, tržnog centra, poslovnog prostora, 1.400 stanova i luksuznog hotela.

U fokusu ovog arhitektonskog čuda nalazi se Konzervatorijum koji sadrži pregršt „nebeskih vrtova“ i vidikovaca odakle se pruža fenomenalan pogled, bazen i restorane. Fasadni zidovi su posebno opremljeni kako bi se oduprli snažnom vetru i eventualnim potresima.

Čelična struktura teži oko 12.000 tona, a prekrivena je staklenim prstenom i panelima od aluminijuma. Iako su snimci novonastale građevine mnogima impresivni, pojedini su kometarisali kako je ideja ovako visokih solitera u Kini besmislena imajući u vidu strahovitu količinu smoga i zagađenja.

BONUS VIDEO:

NE OVO NIJE NOŽ! Nikad ne biste pogodili šta je u pitanju! Svakako mnogo opasnije nego što izgleda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.