OVAJ MILIONER DAJE DUPLO VIŠE NOVCA ZA NOTR DAM OD PORODICE PINO: Vlasnik je čuvene modne kuće
Bernard Arno, Foto: AP

pljuše donacije

OVAJ MILIONER DAJE DUPLO VIŠE NOVCA ZA NOTR DAM OD PORODICE PINO: Vlasnik je čuvene modne kuće

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra

Objavljeno:

Bogati Francuzi počeli su da se “utrkuju” u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru koji je tek jutros potpuno ugašen.

Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koji je objavljeno u ime Arnoa.

- Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasledja i francuskog jedinstva - navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale.

- Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama - saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.