NEĆE BOGAMI NATO TEK TAKO DA VRŠLJA PO CRNOM MORU! PUTIN je naredio svojoj ogromnoj ARMIJI da uradi JEDNU STVAR!
Ruski avion u naletu, Foto: Printscreen / Youtube

NEGO ŠTA!

NEĆE BOGAMI NATO TEK TAKO DA VRŠLJA PO CRNOM MORU! PUTIN je naredio svojoj ogromnoj ARMIJI da uradi JEDNU STVAR!

Prema podacima ministarstva, na vežbama na Crnom moru učestvuje više od 50 aviona i helikoptera

Objavljeno:

Ruski avioni za rano upozoravanje i kontrolu A-50, raketni sistemi S-400, kao i obalni odbrambeni raketni sistemi "Bal" i "Bastion", učestvuju u vežbama na Crnom moru koje se održavaju usred NATO vežbi "Morski štit 2019", objavilo je rusko Ministarstvo odbrane na svom zvaničnom sajtu.

- Da bi se osiguralo ispunjenje obuke i borbenih misija avijacije i snaga flote južnog vojnog okruga, avioni za rano upozoravanje i kontrolu A-50 bili su u području Crnog mora. Oni su bili na misiji oko crnogorskog mora više od 5 sati i ciljali su Su-27SM i Su-30 kao i nadzvučne i stratosferske ciljeve više od 20 puta - ukazalo je Ministarstvo odbrane.

Prema podacima ministarstva, na vežbama na Crnom moru učestvuje više od 50 aviona i helikoptera, kao i raketni sistem S-400 Trijumf, bataljon obalnog odbrambenog sistema “Bal” i “Bastion”.

- Planirane vežbe se odvijaju u pozadini zajedničkih vežbi kombinovanih vojnih i mornaričkih snaga NATO-a nazvanih “Morski štit 2019”, koje su odigrale svoju ulogu savršene konfiguracije za rusku Crnomorsku flotu da obavi borbene zadatke u realnom okruženju – kažu u Ministarstvu.

Ranije je agencija za odbranu izvestila da su strateški bombarderi Tu-160 održali trening preko Crnog mora zajedno sa Su-27SM koji su poleteli sa Krima.

Vežbe NATO “Morski štit 2019” održale su se u crnomorskom regionu od 9. do 13. aprila i uključile su brodove i avione iz SAD, Bugarske, Grčke, Kanade, Holandije, Rumunije i Turske zajedno sa gruzijskim i ukrajinskim vojnim predstavnicima.

BONUS VIDEO:

VELIKI BROJ DEMONSTRANATA U ŠETNJI SA LIDERIMA OPOZICIJE! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Pravda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.