NEMAČKI NOVINAR U STRAHU OD PUTINOVOG ORUŽJA: Ovaj sistem PVO je pravi košmar za NATO! (VIDEO)
S-400 u akciji, Foto: Printscreen/youtube

ruska grmljavina

NEMAČKI NOVINAR U STRAHU OD PUTINOVOG ORUŽJA: Ovaj sistem PVO je pravi košmar za NATO! (VIDEO)

Autor članka navodi da odlične karakteristike S-400 u otkrivanju ciljeva i dometu predstavljaju opasnost za nevidljive avione

Objavljeno:

Nemački novinar Gernot Kramper je u članku za magazin Štern napisao da su ruski protivvazdušni raketnisistemi S-400 Trijumf "bestseler", među najmoćnijim sistemima PVO u svetu i da predstavljaju "košmar" za NATO.

Autor članka navodi da odlične karakteristike S-400 u otkrivanju ciljeva i dometu predstavljaju opasnost za nevidljive avione. Tačne karakteristike kompleksa su nepoznate zapadnim zemljama, ukazuje autor članka.

"Prisustvo samo jednog ruskog diviziona u Siriji je dovelo do toga da zapadni lovci više ne mogu da kontrolišu vazdušni prostor te zemlje, dok je svaki borbeni let postao nepredvidiv", navodi novinar.

"S-400 se smatra naprednijim od sistema 'Patriot', a dva puta je jeftiniji", istakao je Kramper i dodao da je kupovina ruskih protivvazdušnih raketnih kompleksa ispala pogodnija za Tursku od nabavke američkih sistema.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da isporuke protivvazdušnog raketnog sistema S-400 mogu početi do jula 2019. godine, a šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu je upozorio da Ankara i Moskva mogu da zaključe još jedan ugovor o isporukama S-400, ako SAD odbiju da isporuče Turskoj sisteme "Patriot".

BONUS VIDEO: MILORAD DODIK: SRBIN SAM, A NE SRBIN IZ BOSNE Lider bosanskih Srba otkrio datum UJEDINJENJA Srbije i Srpske

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.