PUTIN SMENIO ČEPURINA: Evo ko će biti novi RUSKI AMBASADOR U SRBIJI!
Vladimir Putin, Foto: Filip Plavčić, Dado Đilas

PREOMENE!

PUTIN SMENIO ČEPURINA: Evo ko će biti novi RUSKI AMBASADOR U SRBIJI!

Iz Moskve u Beograd dolazi sa pozicije šefa Četvrtog evropskog odeljenja u ruskom ministarstvu spoljnih poslova

Objavljeno: 12.04.2019. 09:04h
  • 22

Novi ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko stupiće u junu na dužnost, kada će tu funkciju napustiti aktuelni ambasador Aleksandar Čepurin, piše "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore.

Prema izvoru lista, Čepurin će karijeru nastaviti u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. Harčenko je bio ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini od 2009. do 2014. godine, a važi za odličnog poznavaoca balkanskog regiona.

Bio je uz predstavnike SAD i EU u posredničkoj trojci za rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije, a učestvovao je i u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Njegov dolazak može se protumačiti i kao težnja Moskve da zadrži uticaj na Balkanu, naročito imajući u vidu dešavanja oko rešavanja pitanja Kosova, kaze izvor.

 

Harčenka je ranije spominjao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ocenio da je "istaknut oštar, snažan diplomata" kao i da je jedan od "ruskih diplomatskih specijalaca".

Harčenko je poslednji put davao izjave koje se ticu Kosova početkom 2017. godine kada je rekao da je Rusija u kontaktu sa Beogradom zbog pogoršanja situacije sa Prištinom.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media