PUTIN OŠTRO: Setite se Jugoslavije, poštujte međunarodno pravo, inače…
On je pozvao da se svet vrati normalnom političkom životu i postane svestan da je međusobno zavisan!, Foto: Printscreen / Youtube

KRITIKUJE!

PUTIN OŠTRO: Setite se Jugoslavije, poštujte međunarodno pravo, inače…

On je pozvao da se svet vrati normalnom političkom životu i postane svestan da je međusobno zavisan

Objavljeno: 09.04.2019. 21:56h
  • 2

Predsednik Rusije Vladimir Putin još jednom je pozvao da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Odgovarajući predsedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, Putin je podsetio da, kako bi bilo kakve sankcije bile legalne, prvo treba da ih odobri Savet bezbednosti UN, a u ovom slučaju toga nema, pa su mere uvedene protiv Rusije nelegalne.

Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mere kako bi zaštitile svoje interese.

Vratimo se poštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posledicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava“, istakao je ruski predsednik.

On je pozvao da se svet vrati normalnom političkom životu i postane svestan da je međusobno zavisan.

Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat“, dodao je Putin.

Šef Kremlja je podsetio i da je Evropska unija pretrpela veću štetu zbog antiruskih mera od same Rusije, navodeći podatak Evropske komisije za 2015. i 2016. godinu prema kojem su gubici izazvani sankcijama iznosili oko 50 milijardi, dok se gubici Rusije procenjuju na između 25 i 26 milijardi evra.

Prema ocenama nemačkih zvaničnika, Nemačka je zbog neostvarene zarade pretrpela štetu u iznosu od 56 milijardi evra, dok šteta za Rusiju iznosi tri puta manje, konstatovao je Putin.

BONUS VIDEO:

BLJESAK, PA SVETLO KOJE PARA SVOD! Ruse iznenadila neobična pojava na nebu! (VIDEO)

(Espreso.rs / Vestinet.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media