VOJNICI SU ISPALILI 80 METAKA U AUTO NEDUŽNE PORODICE! Mislili su da je BANDA, pa ubili oca - prizori su stravični
Žena je vrištala za svojim mužem, Foto: AP

nezapamćen zločin u brazilu

VOJNICI SU ISPALILI 80 METAKA U AUTO NEDUŽNE PORODICE! Mislili su da je BANDA, pa ubili oca - prizori su stravični

Elvado (46) je preminuo od povreda

Objavljeno: 10:15h

Brazilska vojska saopštila je danas da je uhapšeno 10 vojnika osumnjičenih da su zbog pogrešne informacije pucali u automobil u kome se nalazila nedužna porodica, i tom prilikom ubili jednu a ranili dve osobe.

Prema navodima brazilske televizijske stanice TV Globo, vojnici su, u zabludi da je u pitanju automobil članova bande koji su nešto ranije pucali na njih, u vozilo ispalili više desetina metaka, preneo je Rojters.

Evaldo dos Santos Rosa vozio se u nedelju na "bejbi šauer" sa svojim sedmogodišnjim detetom, ženom, očuhom i drugom ženom kada su vojnici navodno počeli pucati na njih, prema rođacima.

Očuh i prolaznik koji je pokušavao da pomogne su povređeni, ali ostatak porodice je bio nepovređen. Elvado (46) je preminuo od povreda. Vojnici su ispalili čak 80 metaka u auto.

Oprez: uznemirujuće fotografije!

1 / 5 Foto: AP

Pripadnici vojnih snaga su optuženi za nepoštovanje pravila službe, i njihov slučaj će biti procesuiran od strane vojnog pravosuđa, rekli su iz vojske.

Prema tvrdnjama Rojtersa incident je u prvi plan istakao sve veće učešće vojske u javnoj bezbednosti u Brazilu, gde je nasilje bandi u 2017. godini dovelo do rekordnog broja od 64.000 ubistava.

Kako se navodi, tokom poslednjih nekoliko godina Brazil se oslanjao na to da vojska preuzme red i zakon od slabo obučenih i finansijski slabih policijskih snaga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.