PALE SU BOMBE NA JEDINI AERODROM KOJI JE RADIO U TRIPOLIJU! Rat u Libiji uzima sve veći zamah
Vazdušni napadi u Libiji, Foto: Youtube printscreen

krvavi sukob

PALE SU BOMBE NA JEDINI AERODROM KOJI JE RADIO U TRIPOLIJU! Rat u Libiji uzima sve veći zamah

U Libiji su od prošle sedmice obnovljeni sukobi kada je Libijska nacionalna armija (LNA) predvođena Kalifom Haftarom sa istoka krenula u osvajanje zapada zemlje i centra Tripolija

Objavljeno:

Libijske vlasti zatvorile su danas jedini funkcionalni aerodrom u glavnom gradu Tripoliju nakon vazdušnog napada, izjavio je jedan zvaničnik sa aerodroma.

Dopisnik Rojtersa sa Matiga aerodroma kazao je da su neki putnici viđeni kako napuštaju terminal.

U Libiji su od prošle sedmice obnovljeni sukobi kada je Libijska nacionalna armija (LNA) predvođena Kalifom Haftarom sa istoka krenula u osvajanje zapada zemlje i centra Tripolija, gde kontrolu ima međunarodno priznata vlada, predvođena Fajezom Sarajem.

Zbog borbi koje se vode oko glavnog grada Libije Tripolija raseljeno je 2.800 ljudi, saopštile su danas Ujedinjene nacije.

Koordinatorka UN za humanitarna pitanja u Libiji Marija do Vale Ribeiro rekla je da su hitne službe zbog sukoba sprečene da dodju do žrtava i civila i da su u borbama oštećeni dalekovodi.

Jedinice koje podržavaju međunarodno priznatu Vladu Libije sa sedištem u Tripoliju obećale su da će zauzeti sve oblasti koje je nedavno zauzela Haftarova Libijska nacionalna armija. Prema podacima obe zaraćene strane, od četvrtka je poginula najmanje 41 osoba, uključujući civile.

Libija je utonula u nestabilnost 2011. godine posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija, a zemljom upravljaju dve vlade, medjunarodno priznata sa sedištem u Tripoliju Fajeza Al-Saradža, i Haftarova, sa sedištem u Bengaziju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.