OVA INFORMACIJA OBAVEŠTAJACA MOŽE DOVESTI DO NUKLEARNOG RATA! Pakistanski ministar objavio strašne tvrdnje o Indiji
Šah Mehmud Kureši, Foto: EPA/T. MUGHAL

rastu tenzije

OVA INFORMACIJA OBAVEŠTAJACA MOŽE DOVESTI DO NUKLEARNOG RATA! Pakistanski ministar objavio strašne tvrdnje o Indiji

Tvrdi da je saznao nešto jezivo

Objavljeno:

Pakistan je objavio da njihovi "obaveštajni izvori" upozoravaju da Indija planira vojni napad na njihovu zemlju, što su indijski obaveštajci odbacili kao "ratnu histeriju".

Tu informaciju podelio je pakistanski ministar spoljnih poslova Šah Mehmud Kureši u nedelju.

- Postoji mogućnost nove agresije na Pakistan i prema ovoj informaciji akcija će se dogoditi između 16. i 20. aprila - saopštio je on, dodajući da to objavljuje "sa velikom odgovornošću".

Takođe je naveo da je cilj nove agresije da se poveća diplomatski pristisak na Pakistan.

Sa druge strane, indijski zvaničnik Raveš Kumar rekao je da Pakistan ovim optužbama "povećava ratnu histeriju u regionu".

- Ovaj trik je izgleda poziv teroristima u Pakistanu da izvedu napad na Indiju - rekao je on.

Indija je dugo optuživala Pakistan da je pružila utočište militantima iz grupe Jaiš-e-Mohamed (JeM), koja je rekla da se nalazi iza napada u Pulvami.m kada je poginulo 40 indijskih vojnika.

Pakistanski premijer Imran Kan je demantovao da njegova zemlja ima bilo kakvu ulogu u krvoproliću. On je ponudio da sarađuje u istrazi ako Indija može da pruži dokaze o učešću Pakistana.

U Indiji se uskoro održavaju opšti izbori, a protivnici premijera Narendre Modija tvrde da on koristi tenzije s Pakistanom kako bi pojačao podršku svojoj stranci. BJP stranka g. Modija snažno je odbacila te optužbe.

Pakistan je uhapsio desetine osumnjičenih militanata nakon napada na Kašmir, uključujući i rođake Masuda Ažara, osnivača JeM-a.

Tvrdnje o predstojećem indijanskom napadu došle su istog dana kada je Pakistan oslobodio prvu grupu od oko 360 indijskih zatvorenika. 100 ljudi koji su oslobođeni u nedelju su uglavnom ribari koji su zalutali u pakistanske vode.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.