Američki naučnici spremaju tabletu protiv karijesa! (FOTO)

ČIKA ZUBE U OČAJU

Američki naučnici spremaju tabletu protiv karijesa! (FOTO)

Istraživači veruju da bi A12 mogla da bude korišćena kao oralni suplement u prevenciji široko rasprostranjenog oboljenja
Objavljeno: 11.03.2016. 10:33h
Stomatolozi tvrde da su došli do otkrića koje bi moglo da vodi ka novom tretmanu u prevenciji propadanja zuba i pojave karijesa uz uzimanje tablete, javlja Anadolu Agency. Oni tvrde da su otkrili novi soj bakterije koja navodno smanjuje efekat drugih bakterija koje žive u ustima i uzrokuju, uz ostalo, oštećenje zuba.

Ako imate neugodan miris iz usta, možda imate ovo, a da to niste ni znali (VIDEO)

Bakterija tipa Streptococcus A12 smanjuje kiselinu koja utiče na razaranje zuba tako što stvara nove mikrobe. Najvažnije u svemu je da ona pomaže u slamanju arginina aminokiselina koji je, prema nalazima istraživačkog tima, povezan sa nastankom karijesa. Istraživači veruju da bi A12 mogla da bude korišćena kao oralni suplement u prevenciji karijesa.Prema proceni Svetske zdravstvene organizacije iz 2012. godine, 60 do 90 posto školske djece i blizu 100 posto odraslih pati od karijesa. Oko 30 posto starijih osoba u dobu od 65 do 74 godine nema prirodne zube.(Espreso.rs / AA)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media