Paranoja u Egiptu: Uber može da služi Mosadu! (FOTO)

LOME SE KOPLJA

Paranoja u Egiptu: Uber može da služi Mosadu! (FOTO)

Uber je počeo da deluje u Egiptu pre nekoliko nedelja i izazvao je ljutnju vozača taksija u Kairu, koji bepomoćno gledaju kako njihova konkurencija postaje najpopularnija taksi služba u egipatskoj prestonici
Objavljeno:

Egipatski tehnički ekspert upozorio je da Uber taksi služba čiji su vlasnici Jevreji, predstavlja vrlo ozbiljnu pretnju egipatskoj nacionalnoj bezbednosti, pošto informacije koje će sakupiti o Egipćanima mogu da služe izraelskim obaveštajnim službama, prenose danas izraelski mediji. Osudili trogodišnjaka na doživotnu robiju (FOTO) (VIDEO) Predsednik Arapskog društva tehničkih analitičara Sameh Abu Arajes ocenio je na svom Fejsbuk nalogu da je Uber "prva špijunska mreža u Egiptu". Uber je osnovao američki preduzetnik Travis Kalanik, čija je majka Jevrejka.

- Kompanija Uber, čiji su vlasnici Jevreji i druge slične strane kompanije, predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Egipta. Nije samo činjenica da su od novca koji plaćate tim kompanijama 20 odsto dolari koji otiču iz Egipta i idu Jevrejima - ono što predstavlja veću pretnju je da one sakupljaju informacije o vašem kretanju, imenu i porodici i čuvaju ih za svoju arhivu. To može olakšati rad cionističkim špijunskim mrežama da operišu u Egiptu - rekao je Arajes. Tehnički ekspert je pozvao na osnivanje nacionalnih egipatskih kompanija pod državnom inspekcijom, umesto da se "cionistima" daju detalji o Egipćanima i njihovom kretanju.
Uber je počeo da deluje u Egiptu pre nekoliko nedelja i izazvao je ljutnju vozača taksija u Kairu, koji bepomoćno gledaju kako njihova konkurencija postaje najpopularnija taksi služba u egipatskoj prestonici. U sredu su održane velike demonstracije u Kairu na kojima se zahtevalo da egipatska vlada istera Uber iz Kaira.
Egipat je prvi arapski sused koji je potpisao mir s Izraelom još 1979. godine. I pored ponovno bliske saradnje dve zemlje na polju bezbednosti otkako je na čelu Egipta predsednik Abdel Fatah al Sisi, odnosi su zapravo i dalje hladni, a posebno su kontakti Egipćana s Izraelcima ostali tabu.
Nedavno je jedan egipatski poslanik isteran iz parlamenta pošto je pozvao izraelskog ambasadora na večeru u svoj dom. Prethodno ga je jedan kolega na sednici parlamenta gađao cipelama.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.