Hoking protiv Bregzita: To bi bila katastrofa za nauku! (GIF)

NEĆE NAPOLJE

Hoking protiv Bregzita: To bi bila katastrofa za nauku! (GIF)

Među 150 potpisnika otvorenog pisma nalaze se naučnici, matematičari, inženjeri i ekonomisti sa Kembridža i članovi Britanskog kraljevskog društva
Objavljeno:

Britanski astrofizičar Stiven Hoking i još 150 profesora univerziteta danas su, u pismu posvećenom ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji, ocenili da bi Bregzit bio "katastrofa" za nauku. 12 velikih umova dalo je odgovor na pitanje koje nas sve muči (FOTO) (GIF) - Ako Velika Britanija napusti EU, to bi značilo gubitak slobode kretanja naučnika iz Velike Britanije ka Evropi i bilo bi katastrofalno za nauku i britanske univerzitete - naveli su univerzitetski profesori u pismu objavljenom u dnevnom listu Tajms. Među 150 potpisnika nalaze se naučnici, matematičari, inženjeri i ekonomisti sa Kembridža, članovi Britanskog kraljevskog društva. "Nauka je veoma značajna za dugoročni napredak zemlje, a članstvo u Uniji znači više sredstava za finansiranje naučnih istraživanja i omogućava angažovanje naučnika iz drugih evropskih zemalja", navodi se u pismu.

Britanci će se 23. juna na referendumu izjasniti da li žele da Velika Britanija ostane članica EU. Istraživanja blagu prednost daju opciji za ostanak u članstvu, mada predviđaju da će rezultat ipak biti tesan. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.