NEKO JE PUCAO NA PROTESTIMA U VENECUELI! Sumnja se na Madurove zloglasne KOLEKTIVOSE (VIDEO)
Narod Venecuele nema vode ni struje, Foto: EPA/MIGUEL GUTIERREZ

PRODUBLJUJE SE KRIZA

NEKO JE PUCAO NA PROTESTIMA U VENECUELI! Sumnja se na Madurove zloglasne KOLEKTIVOSE (VIDEO)

Venecuelanski dnevnik je za nasilje optužio nezvanične organizacije građana poznate pod zajedničkim nazivom "Kolektivo"

Objavljeno:

U Venecueli su i u nedelju održani protesti građana zbog konstatnih nestanaka struje i nestašice pijaće vode.

Građani su se okupili u desetak naselja u Karakasu i pojedinim delovima drugih provincija, pošto je i u nedelju u jutarnim satima struja nestala.

Većina demonstranata je mahala zastavama i uzvikivala slogane, ali bilo je i onih koji su blokirali ulice i palili gume.

Pozivajući se na izjave svedoka, Rojters prenosi da su se pored postavljenih barikada čuli pucnji i da je jedna žena povređena.

I u petak su bili održani protesti pristalica i opozicije i vlade, a policija je tada ispalila suzavac da bi rasterala manje grupe ljudi koji su demonstrirali protiv predsednika Nikolasa Madura.

Maduro je objavio 30-dnevni plan štednje električne energije zbog nestanaka struje širom zemlje, javlja AP.

Istovremeno, kako prenosi TASS, list "Nasional" objavio je da je dvoje ljudie primljeno u bolnicu s ranama od vatrenog oružja, pošto su naoružane osobe u civilnoj odeći otvorile vatru na učesnike u antivladinom protestu u kvartu Libertador u prestonici Karakasu.

Ruska agencija navodi da se na fotografijama sa mesta napada vide dvojica muškaraca, od kojih jedan nosi nešto što podseća na pušku, a drugi pištolj.

Venecuelanski dnevnik je za nasilje optužio nezvanične organizacije građana poznate pod zajedničkim nazivom "Kolektivo" koji pruža podršku aktuelnoj vladi u Karakasu.

Navodi se da je Maduro tokom govora emitovanog na nacionalnoj televiziji upozorio da ne sme biti nikakvih nereda zbog nestanaka struje i poručio da "kolektivosi" i druge provladine organizacije treba da održavaju red u Venecueli.

Američka agencija navodi da tokom protesta na koje je pozvao opozicioni vođa Huan Gvaido u većini slučajeva nije bilo intervenicije policije, ali su se "kolektivosi" ponegde pojavljivali na motorima i pretili demonstrantima.

U Venecueli je 7. marta širom zemlje nestala struja zbog čega su bile zatvorene škole, kancelarije i što je paralisalo skoro svaki deo zemlje sa 31 milionom stanovnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.