Nekadašnji vozač na čelu Mjanmara? (FOTO)

Vozio šeficu

Nekadašnji vozač na čelu Mjanmara? (FOTO)

- Predlažemo Htina Kjava za predsednika države u ime stranke - izjavio je poslanik Nacionalne lige za demokratiju (NLD) Kin Sang Hlaing
Objavljeno:

Stranka Aung San Su Ći predložila je danas svog bivšeg vozača za predsednika Mjanmara koji je bio disident zajedno s dobitnicom Nobelove nagrade za mir, javile su svetske agencije. Zatvor za 15.000 duša: Ispovesti žena koje su Crveni Kmeri prisilili na brakove (FOTO) - Predlažemo Htin Kjava za predsednika države u ime stranke - izjavio je poslanik Nacionalne lige za demokratiju (NLD) Kin Sang Hlaing.

Htin Kjav (69) univerzitetski je profesor i prijatelj iz detinjstva dobitnice Nobelove nagrade, koji je bio njen lični vozač. Partija Aung San Su Ći, Nacionalna liga za demokratiju, ubedljivo je pobedila u oktobru, na prvim slobodnim izborima u Mjanmaru posle 25 godina.
Ona, međutim, ne može da bude predsednica jer ustav predviđa da izvršnu funkciju ne može da ima neko čiji supružnik ili deca imaju strano državljanstvo. Pokojni suprug Su Ći, kao i njena dva sina su Britanci. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.