SPREMA SE ŽESTOK NAPAD HEMIJSKIM ORUŽJEM: Izvešće ga OVE DVE ZEMLJE, a za sve će okriviti RUSIJU!
Agenti dveju zemalja sarađuju sa liderima terorista u Idlibu, dodao je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji pri Ministarstvu odbrane Rusije Viktor Kupčišin, Foto: Printscreen/Twitter

saopštenje ministarstva odbrane

SPREMA SE ŽESTOK NAPAD HEMIJSKIM ORUŽJEM: Izvešće ga OVE DVE ZEMLJE, a za sve će okriviti RUSIJU!

Agenti dveju zemalja sarađuju sa liderima terorista u Idlibu, dodao je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji pri Ministarstvu odbrane Rusije Viktor Kupčišin

Objavljeno: 20:43h

Obaveštajne službe Francuske i Belgije spremaju provokaciju sa upotrebom hemijskog oružja u Siriji, kako bi optužile Vazdušno-kosmičke snage Rusije za napad na civile, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Agenti dveju zemalja sarađuju sa liderima terorista u Idlibu, dodao je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji pri Ministarstvu odbrane Rusije Viktor Kupčišin.

Za organizovanje provokacije u naselje Idlib su stigli predstavnici francuskih i belgijskih obaveštajnih službi. Pod njihovim rukovodstvom održan je sastanak sa komandantima terorističkih grupa Hajat Tahrir el Šam i Huras el Din, kao i predstavnicima pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi“, rekao je Kupčišin.

On je dodao da je, prema podacima Centra, na ovom sastanku razgovarano o organizaciji insceniranih snimanja koje bi navodno dokazala da Rusija i Sirija koriste otrovne supstance protiv civilnog stanovništva.

Za učešće u snimanju scena koje prikazuju posledice primene otrovnih supstanci utvrđene su isplate od 100 dolara po osobi. Pri tome nije isključeno da organizatori za provokacije koriste prave toksične supstance kako bi se postigla „verodostojnost" fotografija i videa“, objasnio je Kupčišin.

Uskoro opširnije...

BONUS VIDEO:

KAKO JE SAMO USPEO? Ovaj čovek vozi biciklu uz stepenice! Nije lako, ali on uporno uspeva da pređe svaki stepenik! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.