UKRALI SU IDENTITET MINISTRU, PA NA PREVARU IZVUKLI 8 MILIONA EVRA: Čak su napravili i lažnu kancelariju!
Ukrali identitet francuskog ministra, Foto: EPA/HAYOUNG JEON

neverovatna prevara

UKRALI SU IDENTITET MINISTRU, PA NA PREVARU IZVUKLI 8 MILIONA EVRA: Čak su napravili i lažnu kancelariju!

Osumnjičeni su uhvaćeni dok su se približavali novoj žrtvi koja se pripremala da plati 2 miliona evra

Objavljeno:

Izraelska policija je uhapsila tri muškarca koje sumnjiči da su na prevaru izvukli 8 miliona od biznismena, tako što je jedan od njih glumio da je ministar spoljnih poslova Francuske.

Osumnjičeni, koji su francusko-izraelskog porekla, su čak napravili repliku kancelarije ministra Žana Iva Le Driana iz koje su obavljali pozive preko Skajpa. Na zid kancelarije koja se zapravo nalazila u Izraelu stavili su Makronovu sliku i francusku zastavu.

Oni su izvukli novac rekavši da im je potreban za tajne operacije i plaćanje otkupnine za taoce u Siriji i Maliju, a oštećenima su rekli i da transakcije moraju da ostanu tajne.

Sva tri muškarca, starosti između 37 i 47 godina, poriču umešanost u prevaru. Uspeli su da izvuku novac od samo jedne osobe.

Francuska policija je radila sa izraelskom jedinicom Lahav 433 kako bi pronašla osumnjičene u Tel Avivu. Osumnjičeni su uhvaćeni dok su se približavali novoj žrtvi koja se pripremala da plati 2 miliona evra, izveštavaju francuske novine.

Dvojica su uhapšena, a jedan je pokušao da pobegne, ali je kasnije uhapšen. Zvaničnici su navodno zaplenili jahtu u Tel Avivu u vezi sa slučajem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/bbc)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.